szerző:
hvg.hu

A kínai Yongnuo nevéről eddig viszonylag keveset lehetett hallani, ám ez változhat: a cég egy igen érdekes telefon-kamera hibriddel állt elő.

A modern fénykezőgépek ma már jóval többet tudnak, mint pusztán egy fotó vagy videó elkészítése. A csúcsgépekbe már valamilyen képfeldolgozó szoftvert is beépítenek (például az Adobe Lightroomot), így akár szerkeszthetjük is a felvételeket. Mindez azt is jelenti, hogy a készülék már egyfajta "mini számítógép" is. Ezt gondolta tovább a kínai Yongnuo is, amikor előállt az YN450 típusú fényképezőgép ötletével.

A PetaPixel beszámolója szerint a kamera valójában egy tükör nélküli (MILC) fényképezőgép – amin Android Nougat operációs rendszer fut, és ami egy 5 colos érintőkijelzőt kapott. Hasonló megoldást persze láttunk már, a Samsung például a Galaxy Camerát készítette el ilyenre, a Yongnuo eszköze azonban mégis többet tud. A fényképezőt ugyanis úgy alakították ki, hogy használni lehessen vele a Canon EF-sorozatú objektíveit.

©

Az eszközben egy 16 megapixeles szenzort találunk, ami képes RAW formátumú képek, valamint 30 képkoca/másodperc sebességgel a 4K-s videók rögzítésére is. A készülék 3G/4G-képes, de tud kommunikálni wifin keresztül is, valamint tettek bele egy – egyébként nem meghatározott típusú – nyolcmagos Qualcomm processzort is. Ehhez 3 GB RAM és 32 GB tárhely társul, amit egy legfeljebb 32 GB-os memóriakártyával 64 GB-ra lehet bővíteni. Ami nem sok, főleg egy fényképező esetében.

Mindehhez egy 4000 mAh-s akkumulátor is tartozik, az érintőkijelző fölött pedig még egy 8 megapiexeles szelfikamera is elfért. És persze ne felejtsük ki belőle a 3,5 mm-es jack-aljzatot sem.

©

Hogy pontosan hogyan működik majd az eszköz – lehet-e androidos appokat telepíteni rá a Google Play áruházból –, vagy mikor mutatják be a Yongnuo YN450-t és mennyibe kerül majd, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyászol a TV2

Gyászol a TV2

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Az Aldinál vagy a Lidlnél lehet-e jobban keresni? Attól függ, mennyi időt dolgozik az ember

Az Aldinál vagy a Lidlnél lehet-e jobban keresni? Attól függ, mennyi időt dolgozik az ember

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?

Mit akar a Renault a Nissan-tól, és a Nissan a Renault-tól?