szerző:
hvg.hu

A kutya gazdája egy hullámvasút-szimulátor képernyőjéhez állt közel, az ebet pedig a nyakába vette, hogy kiderüljön, hogyan reagál a négylábú a látottakra.

Aki ült már hullámvasúton, az pontosan tudja, mennyire erős élmény, amikor a szerelvény kanyarog az összevissza csavart pályán, és milyen érzés, amikor az induláskor a hullám tetejéről egyszer csak megindul lefelé az egész. Az élmény hasonló a virtuális valóságban is, persze azzal a különbséggel, hogy ott tényleg nincs mitől tartani. Az emberi agy viszont átverhető, és ha a látvány mellé még mozgás is társul, elhisszük, hogy valóban a hullámvasúton ülünk. De mi a helyzet egy kutyával?

Nos, a jelek szerint az ebek is ugyanúgy képesek elhinni, hogy amit látnak, az a valóság. Mindezt egy nemrég elkészült Coub is jól mutatja, amit Davit Khidesheli töltött fel az oldalra. A főszereplő egy kijelzőhöz állt nagyon közel, hogy meglegyen a VR-élmény, mindezt úgy, hogy a kutyáját a nyakába vette. Amikor a szerelvény a videóban elindul a lejtőn, ő is elkezdett mozogni a kutyájával, a reakció alapján pedig tényleg úgy tűnik, az eb elhitte, hogy amit lát, az a valóság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Politico: Kovács Zoltánnak fogalma sincs a sajtószabadságról

Politico: Kovács Zoltánnak fogalma sincs a sajtószabadságról

Budapestre is elhozzák a FINA új versenyét

Budapestre is elhozzák a FINA új versenyét

Ötmillió dolláros lopás: Pharrell Williamsék dala a bíróság szerint plágium

Ötmillió dolláros lopás: Pharrell Williamsék dala a bíróság szerint plágium

Ömlenek a mémek a túlóratörvényről

Ömlenek a mémek a túlóratörvényről

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Adventi irodalmi naptár - december 14.

Romák integrációja: javuló helyzet

Romák integrációja: javuló helyzet