Videó: Így készültek a Trónok harca sárkányai

Videó: Így készültek a Trónok harca sárkányai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Soha nem látott látványt ígér a Trónok harca utolsó évada, amit többek között a rendkívüli alapossággal kidolgozott vizuális effekteknek köszönhetünk.

Hosszas várakozás után magyar idő szerint hétfő hajnalban elérhetővé vált a Trónok harca utolsó, nyolcadik évadának legelső része. A széria befejező hat epizódja valószínűleg minden eddig látott televíziós sorozatot felül fog múlni, nemcsak a történetmesélés, a látvány miatt is.

Az HBO az utolsó szériára nagyjából 150 millió dollárt költött el, amire szükség is volt, tekintve, hogy csak a sárkányok "elkészítése" és élethűvé tétele rendkívül sok pénzt emészt(ett) fel. Ezen a téren egész biztosan nem lehet panasza egyetlen rajongónak sem, a készítők ugyanis már a legelső sárkányos jelenetektől kezdve erre törekedtek.

A premierhez közeledve a látványvilágért felelős Pixomondo közzétett egy 8 perces videót, amin jól látni, hogyan készültek a sorozat sárkányai azóta, hogy először feltűntek a sorozatban.

Hogy mennyire bonyolult lett mostanra a Trónok harca elkészítése, és miért lett ilyen magas a költség, azt jól mutatja két szám: a Pixomondo szerint míg a második évadban csupán 600 olyan felvétel volt, amiben vizuális effektet kellett alkalmazni, az utolsó évadra ez a szám már 1300-ra nőtt.

Epizódonként.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások