Újabb részletek derültek ki a titokzatos televízióról, amit a OnePlus gyárt majd

Újabb részletek derültek ki a titokzatos televízióról, amit a OnePlus gyárt majd

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A OnePlus egyik illetékese posztolt ki a Twitterre egy fontos információt a cég szeptemberben érkező okostelevíziójáról.

Amikor a OnePlus bejelentette, hogy mi lesz okostelevíziójának neve (nem kreatívkodták túl a dolgot), egyúttal arra is ígéretet tett, hogy folyamatosan oszt meg majd további információkat a gyártótól szokatlan készülékről.

Úgy tűnik, megnyitották az információcsapot, és a OnePlus regionális alelnöke ki is posztolta a Twitterre, hogy a televízió 55”-es méretben (is) fog érkezni, és a megjelenítője QLED (Quantum dot LED) panel lesz. Korábban a Bluetooth Launch Studio már kiszivárogtatott modellszámokat, amelyekből négy különböző méret következett (43”, 55”, 65”, 75”), és ebből erősítette meg most az egyiket a OnePlus illetékese.

©

Noha a QLED kijelzőnek nincs olyan remek kontrasztja, mint az OLED-nek (valójában egy régebbi technológia felturbózott változatáról van szó), még mindig sokkal jobb az LCD/LED kijelzőknél. Nincs beégés, nagy a színhűség, és még kevesebbet is fogyaszt. Támogatja a HDR szabványokat, és szélesebb színtartományt fog át.

A OnePlus televíziója feltehetően Android TV-t futtat majd (az Android TV az Android platform egyik verziója) – ezt egy másik tweet közölte. Állítólag a Google mostanában tanúsított egy OnePlus_Dosa_IN eszközt, ami feltehetően a OnePlus TV. A OnePlus is szívesen használ élelmiszerneveket a hardvereinél, és a Dosa egy ismert indiai étel, egyfajta sós palacsinta. Azt a korábbi hírt is megerősítik a fentiek, hogy a OnePlus először Indiában mutatja majd be a televízióját, és majd csak egy későbbi időpontban érkezik Európába, Kínába és az Egyesült Államokba.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.