szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orlandói Ignite 2019 konferencián erősítette meg a Microsoft, hogy Linux platformra is elérhető lesz majd az új, Chromium-alapú Edge böngésző.

A Chromium-alapú Edge böngésző fejlesztésekor az volt az egyik cél, hogy a böngésző platformfüggetlen legyen, azaz nemcsak windowsos PC-ken, hanem Maceken, androidos, illetve iOS-es mobilokon, sőt linuxos gépeken is lehessen majd használni.

A technológiai vezetők és szakemberek éves találkozóján, a november elejei Ignite 2019 konferencián, a State of the Browser szekcióban a Microsoft megemlítette az összes olyan platformot, amelyen az Edge böngésző elérhető lesz. A platformok között a Linux is ott van, ami a kevésbé tájékozottak számára meglepő lehet (a Microsoft és a nyílt forráskód viszonyát ismerve), azonban a tájékozottabbak már hónapok óta hallhattak híreket erről. A Microsoft fejlesztői már többször is jelezték ezt a nyilvánosság felé, sőt még felmérést is indítottak ez ügyben a Linux-felhasználók körében.

A Chromium-alapú böngészőt még fejlesztik, azonban már kiderült az általános rendelkezésre állás dátuma, bár ekkor még ne számítsunk a linuxos Egde-re, a Microsoft szavaival élve ez a változat ugyanis „valamikor később” érkezik.

©

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az Edge böngésző új funkciói elsősorban a Windows-felhasználóknak lesznek hasznosak, így a linuxosok számára csupán egy újabb Chromium-klón lehet. A Chromium-alapú webböngészők, beleértve a Google Chrome-ot, a Vivaldit, az Operát, az orosz Yandexet és az SRWare Iront, már régebb óta támogatják a Linuxot.

Ha máskor is tudni szeretne a Microsoft újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 éves lány a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon

16 éves lány a legfiatalabb áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Bécsben félmilliós támogatást adnak redőnyszerelésre

Bécsben félmilliós támogatást adnak redőnyszerelésre