szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fejleszti a kiterjesztettvalóság-alkalmazásokhoz szükséges eszközrendszerét a Google. Az eredmény nem csak látványos, sokkal hihetőbb is lesz.

A Google 2018-ban mutatta be az ARCore nevű fejlesztését, ami az Apple hasonló rendszerére adott válaszlépés: ennek segítségével az androidos eszközöket a kiterjesztett valóság képességével tudják felruházni. A keresőcég az elmúlt hónapokban sokat dolgozott az ökoszisztémán, most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy megmutassák, hol is tartanak.

A munka legfontosabb gyümölcse a Depth API fejlesztői csomag, amely sokkal realisztikusabbá varázsolja a valós objektumokra vetített képeket. A The Verge beszámolója szerint az újdonság a térben megtalálható többi tárgyhoz is képes idomulni, így például követi azok vonalát. A végeredmény egy hihetőbb illúzió, amely korábban nem volt jellemző.

Mivel a fejlesztés az ARCore motorját érinti, a Google szerint a fejlesztőknek nincs különösebb dolguk vele, illetve a felhasználóknak sem kell új mobilt vagy valamilyen szenzort beszerezniük – az újonnan létrejövő képek is érzékelhetők lesznek a legtöbb (értsd: az ARCore-t támogató) androidos telefonnal.

És hogy mindez miért jó? Az új funkciókkal a fejlesztők vadonatúj szoftvereket készíthetnek, vagy kiegészíthetik meglévő alkalmazásaikat. Egy lakásberendezéshez használható app, a Houzz már meg is kapta az újdonságokat. Természetesen nem csak ilyen szoftverek érkezhetnek a jövőben, a Google új típusú AR-játékokban is gondolkodik. Ezek közt olyan is akad, amelyben a felhasználó egy, a valós világra vetített ellenséggel küzd.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron