szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A december egyfelől a vissza-, másfelől az előretekintések időszaka. Piaci elemzők megtippelték, milyen termékekkel léphet piacra 2020-ban a technológia egyik legnagyobb óriása, az Apple.

Mozgalmas évnek ígérkezik 2020 az Apple számára. A cég várhatóan beteszi a lábát a kiterjesztett valóság (AR) világába, persze még nem adja ki sokat emlegetett AR-headsetjét (erre valószínűleg 2021-ig vagy még tovább is várni kell), viszont kiadhat egy olyan iPad Prót, amelynek két kameraérzékelője és egy további 3D érzékelője lenne. Ezekkel lehetővé válna a valóság digitális rekonstrukciója.

©

Az iPhone-okkal kapcsolatban is lesz változás bőven. Jövő tavasszal érkezhet a „jóárasított” iPhone, az igen népszerű iPhone SE utódja, ami – a logikusnak tűnő iPhone SE2 elnevezés helyett – meglepő nevet kaphat. Nem mellesleg e tavaszi bemutató, akár már egy új termékbejelentési stratégia előszele is lehet.  A „nagy” bemutató persze továbbra is szeptemberben lesz, akkor ismerheti majd meg a világ az iPhone 12-ket, amelyek ezúttal a szokottnál több méretben érkezhetnek. Nagy a valószínűsége, hogy ezekkel a készülékekkel az Apple végre belép az 5G-világba (ahol a riválisok már megjelentek), köszönhetően egy régi ellenségnek, akiből mára kebelbarát lett, a Qualcommnak. Az 5G kapcsolatról ugyanis a Qualcomm modemjei gondoskodnának, feltéve, hogy nem késtek el ezzel, bár a San Diegó-i gyártónak most az iPhone lett a prioritás.

©

Jövőre – valószínűleg az iPhone-okkal együtt – új generációs Apple Watch is érkezik. A gyártó tovább bővíti az okosóra egészségügyi funkcióit, így az eszköz már alváskövetésre is képes lesz – ez az, amit már a jóval olcsóbb eszközök régebb óta kínálnak.

Az Apple állítólag egy olyan kiegészítőn is dolgozik, amelyik az iPhone-nal segítené az elveszett tárgyak megtalálását. Egy kis tartozékot kellene elhelyezni az eltűnni szerető tárgyakon (kulcsokon, pénztárcákon), amelyeket azután könnyen meg lehetne keresni a telefon „Find My” appjával. Azt még nem tudni, mikor rukkolna ki ezzel az Apple, mindenesetre néhány weboldal már felfedezett a termékre való hivatkozásokat az iPhone szoftverében. Valószínűleg AirTagnek neveznék az újdonságot, és akár a kiterjesztett valóságot is felhasználhatná arra, hogy a felhasználót az elveszett tárgy felé irányítsa.

©

Az sem kizárt, hogy az Apple már 2020-ban bemutatja okosszemüvegét, legalábbis így gondolja a neves Apple-elemző Ming-Chi Kuo. A The Information viszont egészen másképp látja ezt, az okosszemüveget az AR/VR headset megjelenése utánra, azaz 2023-ra valószínűsíti. 2020-ban egy olcsóbb HomePodot is bejelenthet az Apple. Ebben azonban csak két hangsugárzó lenne a jelenlegi hét helyett, viszont alternatívája lehetne a piacot uraló Google Home-nak és Amazon Echónak.

©

Ami az Apple fő bevételi forrását, a szolgáltatásokat illeti, úgy hírlik, hogy kedvteremtőként és egyszeri alkalommal egy előfizetési csomagba vonnák össze az Apple News+-t, az Apple Musicot és az Apple TV+-t, így jóval kedvezményesebben lehetne elérni ezeket. Az Apple természetesen a felhasználók számának növelése miatt tenné ezt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!