szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Piaci elemzők szerint 2021-től másolhatja az Apple a Samsungot, abban az értelemben, hogy dél-koreai vetélytársához hasonlóan évente kétszer mutatna be új okostelefonokat.

A Samsung évente kétszer ismerteti meg a világgal új csúcstelefonjait, az év elején (a barcelonai mobil világtalálkozó, a MWC elé időzítve vagy magán az eseményen) a Galaxy S család új tagjait, augusztusban pedig a Note sorozat újdonságait. Ezzel szemben az Apple-nek immár hosszú évek óta egyetlen nagy iPhone-rendezvénye van, méghozzá mindig szeptemberben. Ez változhat meg 2021-től, legalábbis, ha jól tippelnek a MarketWatch által idézett elemzők.

Állítólag két eseményre bontanák az indítási ütemtervet, az egyik tavasszal/nyáron lenne, a másik ősszel, annak érdekében, hogy az Apple egész évben folyamatosan pozitív eredményt produkálhasson. Jövőre még marad az egyszeri szeptemberi bejelentés (azért az olcsó iPhone SE 2 még becsúszhat), ekkor az Apple – ellátási láncoktól származó információk szerint – négy 5G-képes iPhone-t fog bemutatni, egy 5,4”-es, két 6,1”-es és egy 6,7”-es modellt. 2021-től viszont két telefont dob be az év első felében, és kettőt a másodikban.

[Igazi meglepetéssel készülhet az új iPhone mellé az Apple: ingyen járhat az AirPods]

Ez logikusnak tűnő lépés, ami – állítja Samik Chatterjee, a JP Morgan elemzője – egész évben segíthetné a versenyt az Apple és konkurensei között. Pénzügyileg is pozitív hatása lenne, ugyanis a telefonok jelenlegi bevezetése az év utolsó negyedére súlyozza a bevételeket, azonban ha az év első felében is megjelennének telefonok, akkor jóval egyenletesebb lehetne a jövedelmek eloszlása. Ráadásul az Apple rugalmasabban reagálhatna a felhasználói igényekre is, gyorsabban kínálhatná a legújabb funkciókat, és vevőinek nem kellene akár egy évet is várniuk az újdonságokra, mint ahogyan az az 5G esetében is várható. Az elemzők szerint egyébként az is elképzelhető, hogy az Apple tavasszal/nyáron adná ki olcsóbb iPhone-jait, míg az őszi rendezvény főszereplői az igazi zászlóshajók lennének.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!