szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerdától csak a legfejlettebb operációs rendszereken és böngészőkön keresztül lesznek elérhetők a K&H Bank szolgáltatásai. Mutatunk egy oldalt, ahol egy kattintással megnézheti, szükséges-e frissítenie, hogy továbbra is netbankolhasson.

A K&H Bank folyamatosan azon dolgozik, hogy ügyfelei számára a leginnovatívabb és legbiztonságosabb szolgáltatásokat nyújtsa. Ennek érdekében 2020. február 26-tól a kh.hu oldal és az azon található alkalmazások már csak a legfejlettebb operációs rendszereken és böngészőkön keresztül érhetőek majd el – közölte a pénzintézet.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy többek között a K&H e-bankot, a K&H e-postát, a K&H web Electrát, a bank SZÉP kártyás felületét, de még a K&H biztosítói ügyfélportált is csak a friss szoftvereket futtató számítógépekről lehet majd használni.

A háttérben az áll, hogy a pénzintézet szerdán kikapcsolja felültein a régi TLS 1.0 és 1.1 biztonsági protokollokat. A Transport Layer Security (TLS) az a titkosítási protokoll, amely biztosítja, hogy az online kommunikációhoz, jelen esetben a bank és az ügyfél közti adatforgalomba ne "hallgathasson bele" senki. A régi szabványok deaktuválása után minimum TLS 1.2-es protokollokon keresztül lehet majd elérni K&H szolgáltatásait.

A TLS 1.2 esetében nem támogatott operációs rendszer például a Windows Vista vagy a Windows XP. Ezek esetében hiába újabb a böngésző, akkor sem képes az elvárt működést biztosítani. Akinél a számítógépen modernebb operációs rendszer van, de a böngészője régi (Internet Explorer 7 vagy korábbi, Mobil IE 10 vagy régebbi, Firefox 22 vagy korábbi, Chrome 21 vagy régebbi), annak ezt a böngészőt kell frissítenie ahhoz, hogy szerdától továbbra is elérje a K&H Bank online szolgáltatásait.

Az ide kattintva elérhető weboldalon ellenőrizheti, hogy az operációs rendszere és böngészője támogatja-e a TLS 1.2-t.

Ha a

Your user agent doesn't support TLS 1.2. You should upgrade.

szöveget látja kiírva, akkor frissítenie kell a szoftvereit.

Ha a

Your user agent has good protocol support.

szöveget látja kiírva, akkor nincs további teendője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!