szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minél nagyobb tömegek számára szeretné elérhetővé tenni az 5G-s telefonokat a Samsung. Ezért a csúcsmodelljei mellett az olcsóbb eszközöket is felruházza ilyen képességgel.

A Samsung először a Galaxy S10 telefont ruházta fel 5G képességgel, majd a Galaxy Note10 és a Galaxy S20 sorozat néhány tagja követte. Azonban nem csupán csúcskategóriában gondolkozik a Samsung, a középkategóriás Galaxy A51 és a Galaxy A71 is 5G-s lett, s az előbbi a dél-koreai gyártó legolcsóbb 5G-s telefonja.

©

És 2021-ben sem lesz leállás, a jövő évi Galaxy A sorozat részeként már meg is kezdte a gyártó egy 5G-kompatibilis, középkategóriás okostelefon fejlesztését. Az eszköz az SM-A426B modellszámot kapta, és ez alapján a telefonnak a Galaxy A42 5G nemzetközi változatának kell lennie – véli a SamMobile, és ez az eszköz még a Galaxy A51-nél is olcsóbb lehet.

Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e nem 5G-s Galaxy A42 is, de mivel az 5G-s telefonok kompatibilisek a 4G LTE hálózatokkal, ez nem akkora baj, hiszen olyan piacokon is használhatók, ahol nincs 5G hálózat. Ezzel együtt a Samsung eddig az 5G-s változat mellett LTE-s változatot is indított, ezt a Galaxy A51 és Galaxy A71 esetében is megtette. A Galaxy A42-ről az is kiszivárgott, hogy 128 GB lenne a belső tárhely, ami nagy előrelépés a Galaxy A41-hez képest, amely csak 64 GB-nyi natív tárhelyet kapott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rácz Zsófia jelezte, bármikor nagyon szívesen válaszol, majd elsétált, amikor az RTL kérdezte

Rácz Zsófia jelezte, bármikor nagyon szívesen válaszol, majd elsétált, amikor az RTL kérdezte

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Az iskolaőrnek jelentkezők több mint kétharmada nem jutott túl az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton

Az iskolaőrnek jelentkezők több mint kétharmada nem jutott túl az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton