szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha valaki kíváncsi arra, milyen illata van az űrnek, az akár parfüm formájában is elérheti.

Vajon milyen illata lehet az űrnek? Erre a kérdésre csak néhány ember tudhatja a választ, de hamarosan sokkal többen csatlakozhatnak hozzájuk.

Bő két hét alatt több mint tízezren rendeltek az általunk is bemutatott, Eau de Space elnevezésű parfümből – derül ki az előrendelési felületként szolgáló Kickstarter-adatlapról. A leírás szerint a NASA már sok évvel ezelőtt kifejlesztette ezt az illatot az űrhajósok kiképzésére. Arra törekedtek, hogy a lehető legjobban szimulálják az űr szagát (felhasználva az űrhajósok jegyzeteit, amelyben az ózonhoz, meleg fémhez és sült húshoz hasonlították az illatot), hogy ne érje meglepetés azt, aki kilép az űrbe.

©

A kampánycsoport a Kickstarter-oldal szerint a divat, a technológia, a formatervezés és a logisztika szakértőiből áll, és partnerségben állnak a világ legjobb parfümkészítőivel. Az Eau de Space már készen állt a gyártására, és csak a minimális rendelési mennyiség teljesítését célozták meg. A Kickstarteren indított kampány kezdeti célja 1969 dollár volt, amelyet kevesebb, mint 24 óra alatt gyűjtöttek össze június 19-én.

Jelenleg 29 dollárba kerül egy körülbelül 118 ml-es Eau de Space a Kickstarteren. A szállítás a tervek szerint szeptemberben kezdődik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Patkány mászott egy utas nyakába a 108-as buszon

Patkány mászott egy utas nyakába a 108-as buszon

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke