Baj van 60 ezer LG tévével, túlmelegedhetnek

Baj van 60 ezer LG tévével, túlmelegedhetnek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 18 különféle, Dél-Koreában piacra dobott LG tévét érint az a hiba, amely miatt a készülékek túlmelegedhetnek. A gyártó ingyen javítja a problémás termékeket.

Dél-Koreai híradások szerint az LG ingyen és bérmentve kénytelen megjavítani több ezer OLED-televíziót, miután a gyártóhoz befutott visszajelzések alapján a készülékek túlmelegedhetnek. Az amerikai Forbes konkrét számokat is ír cikkében, amely szerint nagyjából 60 ezerre tehető a problémás televíziókészülékek száma.

A túlmelegedési gond a gyártó eszközeinek három generációját, összesen 18 modellt érint. A termékeket 2016 februárja és 2019 szeptembere között helyezték forgalomba, vagyis többségében olyan készülékekről van szó, amelyek már a vásárlóknál vannak.

Az LG közölte: az érintett készülékeket a gyártó térítésmentesen javítja, és már fel is vették a kapcsolatot a vevőkkel. A javítás költsége szerény becslés alapján is milliós tétel lesz, amit az LG saját zsebéből vesz ki. A gyártó hangsúlyozta azt is, hogy csak azokkal a tévékkel van probléma, amelyeket Dél-Koreában dobtak piacra, a többi rendben működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások