szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google Play Áruház leírásában szereplő számláló nem téved: több mint tízmilliárd esetben telepítettek egy androidos rendszerappot.

A tízmilliárdnál is több telepítés mögött azért egy kis „csalás” van, ugyanis az érintett alkalmazást, a Google Play-szolgáltatásokat 2012 óta előre telepítik az androidos készülékekre, amelyek Google-alkalmazásokat használnak. Ezzel együtt ez az első olyan androidos app, amelynek a letöltési száma 11 számjegyű.

A szóban forgó, a háttérben folyamatosan futó app a Google-appok és a Google Playről származó alkalmazások frissítésére szolgál. Segít a Google-szolgáltatásokkal kapcsolatos hitelesítésben, lehetőséget kínál a legújabb felhasználói adatvédelmi beállításokhoz való hozzáféréshez, gondoskodik a jobb minőségű és energiatakarékosabb helyalapú szolgáltatásokról, és az offline keresést is meggyorsítja.

A Google Play-szolgáltatások már három évvel ezelőtt elérte az ötmillárd telepítést, akkor kétmilliárd aktívan használt eszközön futott az Android. Jelenleg több mint két és fél milliárd aktív eszközön működik ez az operációs rendszer. A valóban óriási telepítési szám abból is adódhat, hogy gyakran újra számolják a készülék alaphelyzetbe állítása után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét

Orbán: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét

Koronavírusos Lipcsei Péter

Koronavírusos Lipcsei Péter

David Attenborough karanténprogramját mi is megirigyelhetjük

David Attenborough karanténprogramját mi is megirigyelhetjük