szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új helyeken lesznek kénytelenek megbeszélni a vírustagadók, hogy „a koronavírus nem létezik, és egyébként is Bill Gates terjeszti az 5G-vel, maszkot pedig nem kell hordani, mert mindenki megfullad alatta a szén-dioxidtól”.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Elérhetetlenné váltak Facebookon a legnagyobb magyar nyelvű járványtagadó oldalak – írta meg a Telex.

Lekapcsolták például Lenkei Gábor nagyjából százezer követővel bíró oldalát, ahol a koronavírus-járvány veszélyeit relativizáló, vagy tagadó videókat tett közzé. Nem úszta meg a Gődény Györgyhöz köthető „Normális élethez ragaszkodók” csoportja, szintén több mint százezer követővel.

Mindeddig ha valaki jelentette a járvány veszélyeit tagadó magyar nyelvű oldalakat, azt a választ kapta, hogy ezek nem sértik a Facebook alapelveit. Az angol nyelvű oldalak közül már korábban többet elérhetetlenné tett a Facebook, most úgy tűnik, hogy a magyaroknál is elkezdtek rendet rakni.

[Magyar kutatók: Megvan, miért lehet ennyire fertőző a koronavírus]

Tom Alison, a Facebook alelnöke egy hete közleményben írt arról: az egészségügyi tanácsokat adó csoportoknál fontos, hogy csakis egészségügyi szakemberek szolgáltathassanak információkat. Óvatos megfogalmazása ez annak, hogy a járványtagadók általában féligazságokat vagy tudományosan komolyan vehetetlen, ezerszer megcáfolt, de jól hangzó hazugságokat terjesztenek.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményben határolódott el a vírustagadó orvosoktól és „egyéb végzettségű önjelölt igazságosztóktól”. Boldogkői Zsolt virológus és molekuláris biológus úgy összegezte a helyzetet: „A vírus szövetséget kötött a tudománytalansággal. Ezt a szövetséget csak akkor tudjuk legyőzni, ha szembeszállunk a hazug, manipulatív eszmékkel.”

"Nem vagyok kutya, és nem akarok maszkban járni" - így tüntettek a vírustagadók

Ki a koronavírus veszélyességét vitatja, ki gazdasági hatásai miatt kritizálja, ki az emberek szándékos megtévesztésének tartja a járványveszély miatti intézkedéseket annak a demonstrációnak a résztvevői közül, amelyen a normális életet követelték. Azért többüknél volt maszk is. Aznap Kásler Miklós miniszter Facebook-posztban ítélte el a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán