szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb pletyka kapott szárnyra arról, hogy az Apple visszatenné a Touch ID-t az iPhone-okba, de úgy, hogy az ujjlenyomat-olvasó szenzor ne vegyen el értékes helyet a kijelző elől.

Bár az Apple által kifejlesztett Face ID igen kényelmessé teszi az iPhone-ok feloldását, vannak, akik szívesebben használnák ujjlenyomatukat az azonosításra. A cupertinói cég jól ismert Touch ID-ja két éve a iPhone X premierjekor tűnt el, és azóta sincs benne az újabb iPhone-okban (kivétel a régi szerkezetre épülő iPhone SE), de talán nem kell rá sokáig várni.

Természetesen nem a pénteken megjelenő iPhone 12-család tagjairól van szó, hanem már a jövő évre várható iPhone 13-ról került elő egy pletyka, a L0vetodream néven ismert szivárogtató írta meg a Twitteren. Értesülése szerint az Apple vissza fogja hozni a Touch ID-t, méghozzá a kijelző alá szerelve.

A technológia az androidos világban már régóta elérhető, sok modellen elég jó hatékonysággal működik. Az Apple-ről pedig érdemes tudni, hogy az új technológiákat nem mindig építi be azonnal az iPhone-ba, inkább kivár, hogy az kellően kiforrott legyen, és csak utána lép. (Más megközelítésből: amíg egy-egy újítás nélkül is jól fogynak a készülékei, addig nem vezeti be azokat.) Ennek köszönhető az is, hogy csak most mutatták be az első 5G-s iPhone-t, és valószínűleg ez a helyzet a kijelző alá bedugott szenzorral is.

Hogy valóban jön-e ez a fajta Touch ID, az leghamarabb egy év múlva fog kiderülni, az viszont biztos, hogy a dologról nem most hallunk először. Korábban a hiteles Apple-elemzőként ismert Ming-Chi Kuo már arról beszélt, hogy 2021 lesz a visszatérés dátuma, ráadásul egy olyan technológiával, amivel nemcsak egy adott pont, hanem az egész kijelző ujjlenyomat-olvasóvá válik. Hogy ez valóban így lesz-e, egyelőre nem tudni, az viszont egy nyár közepén napvilágot látott szabadalomból kiderült, hogy az Apple dolgozik egy újfajta Touch ID-n.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kis őssejttapasz, némi biotinta, és máris kész a minivese

Egy kis őssejttapasz, némi biotinta, és máris kész a minivese

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához