szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy fotós megkérdőjelezhetetlen bizonyítékokkal szolgált arról, hogy a utahi fémoszlopot nem idegenek, hanem nagyon is emberek tüntették el.

Napokon át lázban tartotta az internetezőket egy fémoszlop, amely rejtélyes körülmények közt került a utahi sivatag egy eldugott részére. Az alkotás, melynek készítője azóta sem ismert, rövid ideig volt látható, ugyanis egyszer csak eltűnt. A The New York Times összefoglalójából kiderül: a szerkezetet nagyon is emberek vitték el, két fotós szemtanúja is volt az akciónak.

Ross Bernards szintén kíváncsiságból látogatott a monolithoz, az útra pedig egy ismerőse, Michael James is elkísérte őt. A két férfi éppen közelebbről vizsgálta az oszlopot, amikor egy négyfős társaság hangjára lettek figyelmesek. Elmondásuk szerint azt is hallották, amint az ismeretlen férfiak azt mondják: az oszlopot el kell vinni, ez a küldetésük.

Bernards nem lépett közbe, mert tartott tőle, hogy a fényképezőgépével megijeszti, esetleg felhergeli az idegeneket. Ezért távolról figyelte őket. Társa eközben a mobiljával meg tudta örökíteni, amint a férfiak ledöntik, majd széttörik az oszlopot, és a darabokat magukkal viszik. Azt nem tudni, hogy a szerkezet most hol van, és pontosan kik vitték el őket.

A fotók tanúsága szerint az ismeretlenek nem a hatóság emberei voltak.

A utahi fémoszlopot a sivatag vöröslő sziklái között állították ki, de egyesek szerint már régebb óta ott lehetett, csak senki nem vette észre. (Most is csak úgy sikerült, hogy vadőrök helikopterrel véletlenül elrepültek felette.) A szerkezet eltűnése után a hozzánk közelebb eső Romániában is megjelent egy hasonló. Mostanra azonban ennek is nyoma veszett,

a helyén már csak egy kisebb lyuk látható a talajban.

A fémoszlopok eredete továbbra sem ismert, de többen úgy tartják: az alkotásokat az átlagosnál lelkesebb sci-fi rajongók állították fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kísérlet kedvéért trollokat rendelt a NATO

Egy kísérlet kedvéért trollokat rendelt a NATO

Hiába tiltották be 12 éve, továbbra is árulnak elefántcsont termékeket eBay-en

Hiába tiltották be 12 éve, továbbra is árulnak elefántcsont termékeket eBay-en

Csak egy EU-országban drágultak jobban a lakások az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon

Csak egy EU-országban drágultak jobban a lakások az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon