Új gamertelefonnal rukkolhat ki a Redmi, ebben már a legújabb Dimensity lapka dolgozhat

Új gamertelefonnal rukkolhat ki a Redmi, ebben már a legújabb Dimensity lapka dolgozhat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napokban bejelentett, 6 nm-es technológiával készült MediaTek Dimensity 1200 chipkészlet fog dolgozni a Redmi legújabb, játékosoknak is remek teljesítményt nyújtó telefonjában – legalábbis erre lehet következtetni a netre került kiszivárogtatásokból.

A Mediatek két igen erős, 6 nm-es technológiával készült chipkészletet is bemutatott a minap, a Dimensity 1200-at és a Dimensity 1100-at. A lapkakészletek hozzáadása a MediaTek 5G portfóliójához remek lehetőséget kínálnak az eszközgyártóknak arra, hogy kiváló képességű 5G okostelefonokat tervezzenek, a legkorszerűbb kameratulajdonságokkal, grafikával, csatlakozási fejlesztésekkel – dicséri portékáját a MediaTek.

©

Úgy tűnik, a Xiaomi önállósodott almárkája, a Redmi sem szeretne kimaradni az új chipset kínálta előnyökből, ugyanis egyre több helyről hallani, hogy kijöhet a gyártó első olyan telefonja, amelyet a Dimensity 1200 hajt. Korábban a Redmi vezérigazgatója, Lu Weibing már utalt arra, hogy a Redmi K30 Extreme utódjában a MediaTek Dimensity 1200 SoC dolgozhat majd, nemrégiben pedig az ismert tipster, a Digital Chat Station tett egy Weibo-bejegyzést, amely szerint a Redmi piacra dobja első, a MediaTek Dimensity 1200 SoC által működtetett játék-okostelefonját.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy időközben a már említett vezérigazgató azt is nyilatkozta, hogy hamarosan megszüntetik a Redmi K30 Extreme okostelefont, és piacra dobják az utódot, összeáll a kép. Weibing egyébként nem említett nevet, azonban a telefont valószínűleg Redmi K40 Próra vagy Redmi K40 Ultrára keresztelik (úgy tűnik, hogy a Redmi K40 telefont Snapdragon 888 chipkészlet hajtja majd). Egyébként már a Xiaomi, a Vivo, az Oppo és a Realme is bejelentette, hogy kiadnak az új SoC által hajtott telefonokat, bár könnyen elképzelhető, hogy a Redmi lesz az első a sorban.

A MediaTek Dimensity 1200 egyébként egy nyolcmagos lapka. Van rajta egy 3 GHz-es ARM Cortex-A78 szupermag, 2XL2 cache-sel. Három 2,6 GHz-es Cortex-A78 szupermag is helyet kap rajta, illetve lesz még négy, energiahatékony 2 GHz-es ARM Cortex-A55 mag. A grafikai teljesítményről ARM Mali-G77 MC9 GPU gondoskodik. Támogatja akár a 16 GB-os LDDR4x memóriát és az UFS 3.1 tárolást. A támogatott eszköz kijelzőjének felbontása akár 2520 x 1080 pixel lehet, a frissítése pedig 168 Hz – ez igen előnyös egy gamertelefon számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.