szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Financial Times szerint a kínai ByteDance nem szeretne lemaradni az e-kereskedelemben folytatott versenyben a Facebooktól és a YouTube-tól, ezért többféle vásárlós funkcióval is kacérkodik a TikTokon.

Még 2020 nyarán jelentette be a TikTok, hogy pénzt ad azoknak a tartalomgyártóknak, akik a legjobb videókat gyártják a platformra. A fizetést az Egyesült Államok mellett Európában is bevezetik az idei évtől, a kontinensünkön például 20 milliárd forintot osztanak szét. Úgy tűnik azonban, hogy nem ez lesz a tiktokkerek egyetlen lehetősége arra, hogy pénzt keressenek.

A Financial Times arról ír, a TikTok egy olyan új funkción dolgozik, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző termékeket reklámozzanak, amiért cserébe az eladásokból százalékot kap a platform. A dolog különlegessége, hogy a felhasználónak ehhez nem kell kapcsolatban állnia az adott gyártóval, elég csak a termékhez vezető hivatkozást megosztania – írja a lap. Ettől függetlenül valószínűleg a cégek is megkeresik majd a videósokat, a TikTok ugyanis őket már tájékoztatta erről a változásról.

Új figyelmeztetés jelenik meg a TikTokon, ha valaki kamu videót akar megosztani

A TikTok szeretne gátat szabni azon videók terjedésének, amelyekről a tényellenőrzők nem tudták megállapítani, hogy valós vagy hamis információkat tartalmaznak-e.

A beszámoló szerint emellett egy másik funkciót is készít a kínai ByteDance az alkalmazáshoz. Ez utóbbi segítségével a felhasználók közvetlenül a platformról vásárolhatnak majd meg bizonyos termékeket. Hasonló vásárlós funkciót egyébként már 2019-ben is tesztelt a TikTok, így a mostani fejlesztés nem teljesen új ötlet.

A nyomás viszont nagy a TikTokon, a riválisok ugyanis szintén ebbe az irányba indultak el. A Facebook például 2020 tavaszán bejelentette a Shops nevű piactér érkezését, és az Instagramnál is egy alkalmazáson belüli vásárlást lehetővé tévő funkcióval kacérkodnak. És az egészről persze a YouTube sem akar lemaradni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Bemutatjuk a világ legfiatalabb új dollármilliárdosát, aki saját erejéből lett az

Bemutatjuk a világ legfiatalabb új dollármilliárdosát, aki saját erejéből lett az

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify