szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cotswold repülőtéren tárolt géptörzset tréler segítségével szállították Bristol közelébe. Irodahelyiséget csinálnak belőle.

Nagyot néztek azok az autósok, akik az angliai Bristol közelében jártak a hétvégén: egy Pytch nevű cég ugyanis ekkor szállíttatta át az általa megvásárolt utasszállító törzsét a végső nyughelyére.

Az AIRportal.hu által kiszúrt felvételen jól látható, ahogy a hatalmas repülőt (pontosabban annak a törzsét) tréleren húzzák. A szállítók egy körforgalomba is bevitték a monstrumot, hogy lerövidítsék az utat:

A kérdéses gép egy Boeing 727-es, amely 1968-ban kezdte karrierjét a Japan Airlinesnál. Az 1970-es években VIP-utasokat szállítottak rajta, ehhez a fedélzetét is átalakították. A repülő 2012-ig tartó életútja alatt számos lajstromjelet kapott; az utolsó ilyen a VP-CMN volt.

A Boeing az eltelt években a szintén angliai Cotswoldben állomásozott, amikor a Pytch úgy döntött, hogy megvásárolja a legfőbb darabját, a törzset. A cég nem bezúzni akarja a modult, hanem kisebb látványosságot kreál belőle: irodahelyiségként és rendezvényhelyszínként hasznosítják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Megtámadták a PC Gurut

Megtámadták a PC Gurut

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog