szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig csak a WhatsApp telefonos alkalmazásával lehetett hang- és videohívásokat indítani, mostantól azonban számítógépen is megtehetjük ugyanezt.

Még 2020 októberében lehetett először hallani arról, hogy a WhatsApp egy új funkciót kezdett el tesztelni: azt, hogy az alkalmazás asztali számítógépeken futó verziójában is lehessen hang- és videohívásokat indítani. A funkció érkezését régóta várják már a felhasználók, most pedig úgy tűnik, végre elérhetővé válik az újdonság.

A cég bejelentése szerint első körben csak az egyéni hívásokat teszik lehetővé, a csoportos beszélgetések indítására egyelőre várni kell. Jó hír ugyanakkor, hogy a Windowson és a Mac OS-en futó verzió is megkapja a frissítést. A hívásokat végpontok közötti titkosítással védi a WhatsApp, hogy azokhoz illetéktelenek ne férjenek hozzá.

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Közeleg a WhatsApp vitatott változása, a cég ezért különös kampányba kezdett.

Bár a lépésnek kifejezetten örülhetnek a felhasználók, a cég mintha egy kicsit megkésett volna a fejlesztéssel. A koronavírus-járvány kirobbanásakor ugyanis a Zoom és más, videokonferencia-hívást lehetővé tévő szolgáltatások felhasználóinak száma ugrásszerűen megnőtt, miközben a WhatsApp továbbra is csak mobilon tette lehetővé ezt a megoldást.

A cégnek ugyanakkor kapóra jön, hogy kiterjesztheti a szolgáltatását. Az elmúlt hetekben ugyanis rengeteg felhasználó háborodott fel azon, hogy a WhatsApp megváltoztatta az adatvédelmi irányelveit. Ezek a változtatások felhatalmazzák a csevegőszolgáltatást arra, hogy megossza a felhasználók bizonyos adatait anyavállalatával, a Facebookkal, valamint e vállalat más platformjaival, például az Instagrammal és a Messengerrel. Bár a WhatsApp megpróbálta megmagyarázni, hogy ez a változás miért nem érinti a magánbeszélgetéseket, a felhasználókat nagyon felbőszítette a rájuk kényszerített változás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nagyot nőhet a tej, tojás és a hús ára, akár 1800 forint is lehet egy kiló csirkemell

Nagyot nőhet a tej, tojás és a hús ára, akár 1800 forint is lehet egy kiló csirkemell

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna