szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Get Digital leckéket és hasznos tananyagokat kínál azoknak az iskolásoknak és szüleiknek, akik jobban elmerülnének a digitális világban.

A Facebook Magyarországon is elindította Get Digital nevű digitális oktatási felületét, amit a lokalizációnak köszönhetően magyar nyelven érhetnek el az érdeklődők – áll a közösségi oldal ezzel foglalkozó közleményében.

A Get Digital egy átfogó digitális oktatási tanterv, amit a gyerekek mellett a szülők és a pedagógusok is használhatnak. A platformon megtalálható tanórák és tananyagok népszerű amerikai intézmények, a Harvard Egyetem és a Berkeley Kaliforniai Egyetem által kiadott segédanyagokon alapulnak. A Get Digital emellett leckéket is kínál, hogy a fiatalok olyan készségeket sajátíthassanak el, amelyekkel – a Facebook megfogalmazása szerint – felelősségteljes digitális polgárokká válhatnak. A tanterv öt pilléren nyugszik, ezek az Alapismeretek, a Jóllét, az Aktivitások, az Önállóság és a Lehetőségek.

A Facebook kérdésünkre közölte: a Get Digital leckéit a 10-18 éves korosztálynak ajánlja. De a tananyagokból a szülők is segítséget kaphatnak ahhoz, hogy gyermekeikkel együtt készülhessenek fel a digitális biztonságról szóló beszélgetésekre. Emellett maguk a tizenévesek is találhatnak szórakoztató feladatokat: ezek egyike például az interneten való biztonságos navigálásban, a másik az online közösségek létrehozásában nyújt segítséget.

“A platformjainkat használó tizenévesek biztonsága mindig az első számú prioritás” – hangsúlyozták a közösségi oldal részéről. A Get Digitalon elérhető eszközöket is ennek szellemében tervezte a Facebook.

A platform magyarországi bevezetését a Skool civil szervezet segítette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!