szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vételi ajánlatot tett a Széchenyi Bankra a Matolcsy György unokatestvére által birtokolt NHB Növekedési Hitel Bank - írta az Origo egy birtokába került dokumentumra hivatkozva. Az NHB a portálnak viszont tagadta, hogy vételi ajánlatot tettek volna és azt írták, nem is folytatnak erre vonatkozó tárgyalásokat a részvényesekkel.

A nemrégiben még Evobank néven működő NHB Növekedési Hitel Bank vételi ajánlatot tett a Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatójának érdekeltségébe tartozó Széchenyi Bankra - közölte az Origo egy dokumentumra hivatkozva.

Az ajánlatot e szerint két nappal azután tették, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) november 4-én bejelentette, a Széchenyi Bank élére felügyeleti biztosokat rendel ki a hitelintézet tőkehelyzete, a jogszerű működés szavatolásának szükségessége és a betétesek, illetve a hitelezők, tulajdonosok védelme érdekében - tette hozzá a portál.

Az Origo a birtokába került dokumentum alapján azt írta, az ajánlat november 7-ig volt érvényben, és nem tudni, hogy a Széchenyi Bank elfogadta-e azt, illetve azóta volt-e újabb megkeresés az ügylettel kapcsolatban. A beszámoló szerint az ajánlatban többek között az szerepelt, hogy a munkavállalók esetleges végkielégítése az eladókat terhelte volna. A tranzakcióhoz kapcsolódó szerződések aláírásának határideje november 10-e volt.

Mindezekkel szemben az NHB Növekedési Hitel Bank azt közölte a portállal, hogy nem tett vételi ajánlatot a Széchenyi Bankra és semmilyen erre vonatkozó tárgyalást nem folytat a Széchenyi Bank részvényeseivel.

Az állítólagos vevőjelölt mostani tulajdonosa Szemerey Tamás, akit az Origo megfogalmazása szerint a sajtó rendszeresen Matolcsy György unokatestvéreként mutat be. A portál jegybanki forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy Matolcsy György egyelőre nem döntötte el, mi legyen a Széchenyi Bankkal és attól tart, hogy a Szemereyvel való családi kapcsolata miatt a tranzakció megvalósulása újabb támadásokat generálhat ellene.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt