szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cégvezetők jelentős többsége ad valamilyen jutalmat év végén a dolgozóinak. Ám azt, hogy mit is kapnak a kollégák, alapvetően az dönti el, a főnök mit tart jónak, illetve milyen adminisztrációs teherrel jár az ajándék. Hogy a dolgozó mit szeretne, vagy mi motiválná, az nem igazán fontos.

A munkavállalók év végi jutalmazása mára beépült a magyar vállalatok gyakorlatába, de a jutalmazások tudatos rendszerbe, stratégiába foglalása még fejletlen – derül ki a Sodexo kutatásából. Persze a munkavállalók is várják, sőt elvárják az év végi pluszt, legyen az jutalom vagy tizenharmadik havi juttatás. A megkérdezett vállalatvezetők egyértelmű többsége, 84,5 százaléka tartja fontosnak, hogy eseti jutalmakkal, prémiumokkal, ajándékokkal is motiválja a dolgozókat, a cégek 52 százalékának komplex jutalmazási stratégiája is van, de 48 százalékuk még mindig csak ad hoc jelleggel, alkalmanként jutalmaz. Azok a cégek, amelyek nem adnak eseti juttatásokat, leginkább a hiányzó anyagi fedezetre hivatkoznak, illetve azt gondolják, hogy az állandó juttatások fejlesztése jobban növeli a munkatársak elkötelezettségét, ezért az fontosabb.

Az év végi időszakot kiemelten kezelik a cégek: a megkérdezettek háromnegyede különösen fontosnak tartja, hogy a kollégák munkáját megköszönje az ünnepek közeledtével. És ez nem csak ígéret, mert a cégek 77 százaléka jutalmazza év végén a dolgozókat. A karácsonyi pulykapénz mellett a leggyakoribb jutalmazási alkalom az üzleti-pénzügyi évhez kötött céges teljesítménybónusz – igaz ez már csak a cégek 32 százalékánál működik, míg 18,5 százalékuk olyan napokat választ az ünneplésre, mint például a gyermek születése, vagy a nőnap.

A döntéshozók 45 százaléka nem differenciál, vagyis egységesen ad eseti jutalmakat, prémiumokat, ajándékokat a munkatársaknak – ebből 40 százalék azért, mert meglátása szerint így tud egyenlő esélyeket teremteni, míg 5 százalék szimplán csak ezt a megoldást tartja a legegyszerűbbnek. A válaszadók 46,9 százaléka azonban differenciál, és az egyénre, illetve csoportra szabott jutalmazásban látja a hatékonyabb motiváció kulcsát.

Abban azonban egyetértés mutatkozik, hogy miért érdemes eseti jutalmakat, prémiumokat osztani a kollégáknak: mert növeli a munkatársi elkötelezettséget, illetve a munkatársak megtartásának fontos eszköze. Csak a vállalatvezetők 5,2 százaléka érzi úgy, hogy a jutalmazás erősíti a munkáltatói márkát, és csupán 2,5 százalék tapasztalta, hogy ez növelheti a munkaerő megszerzésének esélyét. Viszont úgy tűnik erre  a kérdésre a cégvezetők döntő többsége csak érzések és sejtések alapján válaszolt, ugyanis  a cégek közel háromnegyede semmilyen módon nem méri, hogy van-e hatása a dolgozók jutalmazásának. Ahol mégis, ott a fenti érvek látszanak igazolódni, vagyis a jutalmazásnak  köszönhetően csökken a fluktuáció, növekszik a munkatársi elkötelezettség.

A jutalom fajtájának kiválasztását elsősorban a vezetők saját döntése és az adminisztráció – és nyilván az adóterhek – mértéke határozza meg és nem a munkavállalók motivációja vagy véleménye.

Csak minden ötödik munkavállaló kap 13. havi fizetést

A munkavállalók 10 százaléka kap idén 13. havi fizetést és – kissé ellentmondva a fenti felmérésnek -18 százaléka valamilyen bónuszt vagy pénzbeli juttatást – tudta meg a Világgazdaság, a Fizetesek.hu szakmai portál üzemeltetőjétől. A pluszhavi fizetés átlagosan bruttó 275 ezer forint, a pénzbeli juttatások és bónuszok összege pedig átlagosan 345 ezer forint.  A számok azt mutatják, hogy minél több az alkalmazott, annál nagyobb a pluszpénz is – és főleg a kisvállalkozások azok, ahol teljesen elmarad a pulykapénz. A legnagyobb jutalomra a külföldi magántulajdonú cégeknél lehet számítani, ahol átlag 298 ezer forintot fizetnek ki bónuszként, a belföldi magántulajdonú cégeknél ez az összeg 218 ezer az állami tulajdonú vállalatoknál 215 ezer forint.

És önöknél van év végi jutalom?

 

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés