szerző:
Szegő Péter
Tetszett a cikk?

Némileg leegyszerűsítve: 2010-ig jogállam volt és loptak, most nincs jogállam és lopnak, ég és föld a különbség, arról nem is beszélve, hogy most a szimbolikus politikát de facto a MIÉP, de legalábbis annak szelleme uralja.

Elképesztőnek tartom a Milla – ami úgy tűnik: lényegében azonos Juhász Péterrel – antipolitikus politikáját, azt, hogy a tömegben nem lehetnek pártzászlók és -emblémák, azt pedig főleg, hogy a Milla az elmúlt két és fél évet összemossa az azt megelőző hússzal. A különbség, némileg leegyszerűsítve: 2010-ig jogállam volt és loptak, most nincs jogállam és lopnak, ég és föld, arról nem is beszélve, hogy most a szimbolikus politikát de facto a MIÉP, de legalábbis annak szelleme uralja.

De ez még nem minden.

Bár a hvg.hu-n a Bajnaival kapcsolatos, az utóbbi napokban megjelent publicisztikacunamit végigolvastam, továbbra sem világos számomra, hogy minek neki a Milla – különös tekintettel arra, hogy az említett, 1990 és 2010 közötti húsz évben volt mind miniszterelnök, mind gazdasági miniszter, utóbbi ráadásul Gyurcsány Ferenc kormányában –, hiszen egy, a Haza és Haladás által jegyzett föllépése is telt házas lehetne, előzenekarként Oszkó Péterrel (szájharmonika) és Balázs Péterrel.

Mindennek ellenére: nem értem, hogy Gyurcsány Ferenc, akinek ebben az október 23-i bajnais-millás huzavonával kapcsolatban az alapvetést tekintve tökre igaza van, miért nem tud valami olyasmi következtetésre jutni: „a Milla bénázik, nem kicsit, nagyon, de mint a demokrata erők együttműködésének híve, sőt: szószólója, elmegyek millázni meg bajnaizni, erre szólítom föl a Demokratikus Koalíció tagjait és szimpatizánsait is és mindent megteszek azért, hogy az október 23-án várható számháborúból ne a Békemenet jöjjön ki győztesen”.

Ja, ha már Gyurcsány, a végére egy coming out: nem gondolom, hogy ő lenne a Sátán.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!