szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

Rogán Antal hirtelen nagyon kényes lett az illemre.

„Nem volt túl udvarias dolog egyébként felpattanni egy tárgyalás közepén, és otthagyni a minisztert” – hüppög Rogán Antal. A faképnél hagyott méltóságos, kegyelmes miniszter úr őexcellenciája is kifejezte megbántottságát e nagyfokú tiszteletlenség miatt. Megint kiderült, hogy nem szabad ítélni elsőre, a kissé rusztikus kormányzási stílus mögött a gyermeki lélek érzékeny ártatlansága sejlik fel.

- Elnézést, maga itt az illemtanár?

- Nem, én a pávatánctanár vagyok, bazmeg.

Mondjuk, nem volt túl udvarias dolog két hónappal a jelentkezési határidő előtt tandíjat bevezetni azok részéről, akik népszavazást szerveztek a tandíj ellen, és az sem kifejezetten udvarias dolog, hogy a mai napig a tandíj elnevezésével szórakoznak, mivel a tárgyalópartnerek idiótának tekintése hagyományosan nem tartozik a túl udvarias dolgok körébe.

Az is igaz, hogy tárgyalópartnerekről itt nem lehet beszélni, mert tárgyalás egy percig nem folyt, ami szintén nem túl udvarias dolog, így magunk között. És ha már itt tartunk, nem volt túl udvarias dolog, hogy a pártfőtitkár miniszterelnök a diákszervezetek vezetői helyett néhány kiválogatott kiszes fidelitaszossal tanácskozta meg elvtársi jámbor keresztényi hangulatban az új mechanizmus felsőoktatási koncepció részleteit.

Hovatovább, nem túl udvarias dolog a tiltakozó diákok életrajzi adatait kormányszóvivői sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozni, nem túl udvarias dolog a pártsajtó verőlegényeit rájuk uszítani, de éppenséggel középiskolás gyerekekről politikai listát készíteni sem túl udvarias dolog.

Nem túl udvarias dolog lakhely-elhagyási tilalmat elrendelni az állami támogatásért cserébe, főleg azok részéről, akik pár éve még rogyásig tiltakoztak ez ellen a rezidensek esetében.

Hoffmann Róza kinevezése önmagában nem volt túl udvarias dolog.

Mindezt szélesebb perspektívába helyezve, nem túl udvarias dolog egypárti alkotmányt elfogadni, választási csalást előkészíteni, visszamenőlegesen törvényt hozni, nyugdíj-megtakarításokat államosítani, egy teljes országot belülről gyarmatosítani.

Röviden: nem túl udvarias dolog ekkora orbitális bunkónak lenni. Bazmeg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hernádi Zsolt: A fékek és ellensúlyok kikényszerítésével fog működni a Mol és az állam alapítványa

Hernádi Zsolt: A fékek és ellensúlyok kikényszerítésével fog működni a Mol és az állam alapítványa

Már a Google Earthben is látható, mit művelt eddig a bolygóval a klímaváltozás

Már a Google Earthben is látható, mit művelt eddig a bolygóval a klímaváltozás

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni Dunaújvárosba, óriási rendőri készültség van a vasműnél

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni Dunaújvárosba, óriási rendőri készültség van a vasműnél