szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

A víz nem stadion, trafik, föld, autópálya vagy takarékpénztár, hogy csak úgy el szabadjon lopni!

Már megint gond van a cigókkal. Most éppen inni akarnak. Sosem jó nekik az, ami van. Pár hónapja még itt panaszkodtak a városházán, hogy fáznak és nem tudnak fűteni. A rőzseszedést természetesen betiltottuk, mert Krisztus urunk is megmondta, hogy szeresd felebarátodat, mint tenmagad. Márpedig mi utálnánk rőzsét gyűjtögetni és cipelni, ezért megóvunk másokat is az ilyen fárasztó tevékenységtől. Különben se fér bele az a sok faág a cirkóba. Na, erre azt mondták, hogy nekik nincs is cirkójuk. Ezt eleinte nem hittük el, de amikor meglátogattuk őket úgy hatóságilag, mind emberileg, akkor kiderült, hogy tényleg nincs. Mondtuk, hogy akkor fűtsenek árammal. Hát, az sincs. Gáz? Az sincs. Hőszivattyú, napkollektor, 3 rétegű, nemesgázzal töltött üvegezésű hőszigetelt ablakszerkezet? Egyik sincs. Ezek nem akarnak együtt élni a többség fűtési szokásaival.

Mindegy, mi béketűrő, türelmes népség vagyunk, akik szeretünk jót cselekedni. Ezért csináltunk nekik rekord meleget, azt nem mondhatják, hogy 40 fokban is fáznak. Nem is azt mondják. Most az a bajuk, hogy túl melegük van. Ami furcsa, mert itt nálunk 24 fok van, ez a távirányításos klíma remek találmány. Ilyennel a pokol is kibírható, persze ezt mi nem fogjuk megtudni, hiszen ahogy az Írás mondja: boldogok a fideszes polgármesterek, mert övék a mennyek országa. Mindenesetre, ha roma testvéreink nem akarnának tízen lakni egy olyan szobában, amelyikben még tűzhely is van, akkor nem lenne olyan elviselhetetlen náluk a hőség. De ők úgy ragaszkodnak a szokásaikhoz, mint Pintér Sándor a fizetés melletti nyugdíjához.

És akkor itt van ez a megélhetési vízivás.

A víz nem stadion, trafik, föld, autópálya vagy takarékpénztár, hogy csak úgy el szabadjon lopni. Hát minek képzelik magukat ezek a kis latrok, rögtön miniszterelnöknek? Fogják az utcai kutakat, a rendeletünk megfogalmazásában: közkifolyókat, amit aztán illegális vízvételezésre, a jogvédők megfogalmazásával: ivásra és fürdésre használnak. Ami megint csak furcsa, mert én például jobban szeretem a sört, a gyerek meg a svepszet, már ami az ivást illeti, mosdani pedig eszembe se jutna közkifolyó, más néven utcai kút alatt, mert egyrészt rohadt hideg, másrészt nem férek alá, harmadrészt ott az új masszírozós zuhanykabinunk az ötállásos, króm zuhanyfejjel.

A kis purdék bezzeg ott pancsoltak a szabadban. Ezt mindenképpen meg kellett akadályozni, azért is zártuk el a vizet, nehogy tüdőgyulladást kapjanak. Ezzel megmentettük Krisztus urunkat is ettől a csúnya betegségtől, hiszen ő maga mondta, hogy „amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” Remélem, nem lesz hálátlan. Szemben ugye a romákkal, akik hálából felfújják az ügyet. Azt állítják a kígyófajzatok, hogy a házaikban nincs vezetékes víz, ezért ha nem akarnak szomjan halni, akkor a kútról kell hozniuk, és mivel napközben a férfiak közmunkán vannak, a gyerekek cipelik a tíz kilós kannákat, több fordulóval, távolabbról, a tűző nap alatt.

Ha nem lenne bennem szeretet, most nagyon csúnyát mondanék ezekről a kis ingyenélő gecókról. Az igaz, hogy az ő hajlékukba az ivóvíz nem lett bevezetve, de az vesse ránk az első követ, aki az uniós támogatásokat nem a park szépítésére fordította volna, hanem a romatelepek csatornázására. Az is igaz, hogy a kutak lezárása miatt a gyerekeknek távolabbról kell hordaniuk a vizet. De ez csak azért van, mert fontosnak tartjuk a minden napi testnevelést még a nyári szünet alatt is. A tornaórán is van sorban állás, hát a vízért is van. Ha meg zavarja a gyerekeket a szomjúság, akkor menjenek dolgozni, Isten hírével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 milliárdnyival támogat egészségügyi szolgáltatókat az Emmi

5 milliárdnyival támogat egészségügyi szolgáltatókat az Emmi

Ha kéri, Szájer még kaphat 40 millió forintot az EP-től

Ha kéri, Szájer még kaphat 40 millió forintot az EP-től

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t