szerző:
Kálmán Mihály
Tetszett a cikk?

A politikai korrektség valóban nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben, főleg, ha a kegyetlen barbárságot hivatalos helyről védelmezik.

Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság Magyarország miniszterelnöke ma részt vett a köztársaság menetén Párizsban, melyen több száz politikus és több százezer demonstráló emlékezett meg a Charlie Hebdo lemészárolt szerkesztőségéről, és állt ki a terrorizmus ellen.

A Le Monde – olyan illiberális etalonok mellett, mint Lavrov orosz külügyminiszter vagy Davatoglu török miniszterelnök – Orbán részvételének jogosságát is megkérdőjelezte azon az alapon, hogy egyik fő üzenete az, hogy a Francia Köztársaság alapértéke a sajtószabadság, melyet viszont Orbán a Le Monde szerint nem tart tiszteletben. A cikkre reagálva Hollande elnök – megkerülve a kérdést – azt írta, hogy „Tekintetbe véve, hogy a terrorizmus mekkora világprobléma, mindenkit örömmel fogadunk, mindazokat, akik készek segíteni nekünk, hogy megküzdjünk ezzel a csapással.”

Csakugyan, Orbán elutazása előtt úgy nyilatkozott, hogy „a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik (…) Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben (…) Magyarország elkötelezte magát az európai értékek védelme mellett, és a maga erejével kiveszi a részét ebből a létfontosságú küzdelemből.”

Emlékszik még valaki rá?

©

Ő Ramil Szafarov – történetesen muszlim – terrorista, aki baltával hasította szét az alvó Gurgen Margarjan, örmény (keresztény) katona fejét? Talán a keleti nyitás eddigi legnagyobb veszteséget realizáló epizódja volt ez, mely során Alijev elnök nyilvánosan feltörölte a padlót Orbánnal: miután Szafarovot kiadták, az azeri hatóságok azonnal elengedték, Alijev kitüntette és előléptette, majd az azeri olajalap kijelentette, hogy egyáltalán nem áll szándékában bóvli minősítésű magyar állampapírokat venni. Ez jutott Orbánéknak a terrorizmus támogatásának aprópénzre váltásáért és a kegyetlen barbárság támogatásáért, az európai értékek szembeköpéséért.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Aljasnak érzem, hogy egy ilyen törvényt áttoltak" – Tóth Judit, az orvosszakszervezet alelnöke a HVG Teraszon

"Aljasnak érzem, hogy egy ilyen törvényt áttoltak" – Tóth Judit, az orvosszakszervezet alelnöke a HVG Teraszon

Rózsaszín hölgy: az alma, amelynek az a lényege, hogy kevés van belőle

Rózsaszín hölgy: az alma, amelynek az a lényege, hogy kevés van belőle

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás