szerző:
hvg.hu

A veszprémi eredményekre reagáló írásában a jobboldali hetilap főszerkesztője lehangoló közállapotokról számolt be, és az M1-nek is odaszúrt egyet. Bencsik András szerint jól jön a jobboldalnak a pofon, mert most lesz rá módja, hogy helyrehozza hibáit.

Bencsik András főszerkesztő keményen ostorozta a közállapotokat a csütörtöki Demokratában megjelent jegyzetében, amelyben a veszprémi időközi választás eredményének okait boncolgatta.

A békemenetek szervezéséből is oroszlánrészt vállaló újságíró a cikk elején kiemelte Orbán Viktor visszafogott életmódját ("Az ötgyermekes miniszterelnök évek óta ilyen kisbusszal jár, mert abban a családja is elfér. Nem pedig sofőrös limuzinnal, pedig megengedhetné magának"), majd szembeállította azt más fideszes politikusok "hivalkodásával", ami "belerögzült az emberekbe".

Bencsik szerint itt az emberek "szégyenletesen alacsony bérért dolgoznak, az átlagnyugdíjak nem érik el a társadalmi létminimumot, ezért nagyon sok család engedte el külföldre a fiataljait, hogy végre normálisan keressenek. Itt haldokolnak a könyvesboltok (...), és tömegek tolonganak egy-egy nagyobb árleszállítási akció meghirdetésekor. Itt a belvárosban virítanak a kínai boltok és a turkálók."

©

A Demokrata főszerkesztője az M1 választás estéjén nyújtott teljesítményét sem értékeli valami sokra: "vasárnap este nyolckor az M1 televízió híradója, amikor a kereskedelmi csatornákon már a veszprémi választás eredményét 80 százalékos feldolgozottságnál ismertették, nem mondott semmit. Semmit. Csak mellébeszélt. Mi volt ez? Gyávaság? Szolgalelkűség? Mindegy. Tünet. Annak tünete, hogy valami elromlott a szerkezetben" – fogalmazott.

Bencsik úgy tartja, hogy miközben az ország elképesztő eredményeket produkál, és "a fél világ bennünket csodál, de legalábbis irigyel", "itthon mégis megkeseredett az emberek szájíze".

Értékelése szerint szükség volt arra a "pofonra", amit Veszprém elvesztése jelentett, mert a jobboldal legnagyobb kincse az erkölcs. "Most meg lehet állni, helyre lehet hozni a hibákat, mert összességében nagyszerű dolgokat cselekszünk" – írta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagyon ritka és őrülten cuki leopárdmacska született a Debreceni Állatkertben

Nagyon ritka és őrülten cuki leopárdmacska született a Debreceni Állatkertben

Kegyetlen módszerrel tréningezte dolgozóit a japán vasúttársaság

Kegyetlen módszerrel tréningezte dolgozóit a japán vasúttársaság

Újabb 11 anyagot tettek fel a dizájnerdrogok listájára

Újabb 11 anyagot tettek fel a dizájnerdrogok listájára

Betilthatják Thaiföldön a gyerek thaibox-viadalokat, miután nemrég meghalt az egyik versenyző

Betilthatják Thaiföldön a gyerek thaibox-viadalokat, miután nemrég meghalt az egyik versenyző

Derűs képet posztolt Demeter Márta az ügyészségi nyomozás híre után

Derűs képet posztolt Demeter Márta az ügyészségi nyomozás híre után

Hét kölyökkutyát vert agyon baltával egy nő Zala megyében

Hét kölyökkutyát vert agyon baltával egy nő Zala megyében