szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

Túl jó lenne a vevőnek? Akkor gyorsan betiltják.

Csak azoknak van félnivalójuk, akik a hatósági ártól el akarnak térni – mondja az Országos Taxis Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a haladás és a tiszta verseny megszállott híveként megismert magyar kormány állami erőszakkal számolja fel a hagyományos taxisok számára túl nagy félnivalót jelentő piaci konkurenciát.

Utóbbiak, tehát azok, akik a hatósági ártól el akarnak térni, azért vetemednének erre a szörnyűségre, mert a hatósági árnál olcsóbban is kijönnének. Emiatt vannak ugye gondban azok a régiek, akik a megemelt hatósági árat kilobbizták. Az – mint a fenti nyilatkozatból kiderül – fel sem merül bennük, hogy nem az Uberrel van baj, hanem az íróasztal mellett per has kitalált, az olajár zuhanására nem reagáló, jogszabályban rögzített, merev hatósági árral.

Mivel egyes egérkísérletek már bebizonyították, hogy a moszatoknál értelmesebb lények képesek a negatív tapasztalatokból tanulni, és amennyiben az egyik sarokban áramütés éri őket, míg a másikban sajtot találnak, akkor a jövőben csak ebbe az irányba indulnak el, ezért okkal bízhatunk abban, hogy a szocializmus nevű nagyszabású közgazdasági kísérlet tanulságait Magyarországon is a mainál szélesebb körben vonják majd le valamikor.

Addig követeljük együtt a postai dolgozókkal, hogy minden emailt ugyanolyan áron lehessen elküldeni, mint a képeslapokat. Mert az nem igazságos, hogy az egyikre kell bélyeg, a másikra nem. Mi lesz így a következő ötéves tervvel?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Kockáztat a Mol-vezér, új választottja a neurobiológia

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig