Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán

Jó ideje tudjuk a híresebbik Bencsik, az András közléséből, hogy büdös szájú proli, akinek nem tetszenek az...

Jó ideje tudjuk a híresebbik Bencsik, az András közléséből, hogy büdös szájú proli, akinek nem tetszenek az Alaptörvényt illusztráló, Kerényi-féle, mondjuk úgy, hullámzó színvonalú festmények. Jaja, azok a falvédőtől mázolmányig terjedő alkotások.

Most viszont egy másik Bencsik munkájának örülhetünk, ő Gábor, az említett András testvére, és ő keresett jól azzal, hogy vállalta önfeláldozóan, hogy legyártja nagy tételben e csodálatos irományt – díszkiadásban. Nem titok ez, a festmények és az Alaptörvény Asztala ügyét megálmodó és szervező Kerényi Imre beszélgetett erről vele az Echo tévés műsorában.

Illetve… mielőtt belemegyünk a részletekbe, derüljünk egy percet azon, hogy indításkor Bencsik Gábor hosszú és részletes bemutatkozása minden lényes információra kitér, iskolától anyukáig, gyerekektől hályogkovácsig, épp csak az marad árnyékban, hogy kinek a rokona ez a hirtelen feltörő könyvkötő. Sebaj.

Maga a beszélgetés azért lett aktuális, mert a napokban minden érettségiző kézhez kapta az Alaptörvényt, Hoffmann Rózsa ajánlásával, miszerint „kísérjen benneteket kristálytiszta gondolataival, szavaival és szellemiségével! Bátorítson a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok! Lapozzátok örömmel, amikor büszkék lehettek rá, hogy magyarok vagytok! Találjanak szívetekben és értelmetekben visszhangra a szabadságot és tiszta állampolgári erkölcsöt hordozó mondatai!”

Szép szavak, de úgy tudni, hibajegyzéket nem mellékeltek hozzá, ezért muszáj kitérni pár apróságra. Kedves gyerekek! A ti verziótok nem egészen aktuális. Az aláíró bácsi, dr. Schmitt Pál már nem köztársasági elnök és már nincs is dr. a neve előtt – épp most pereli utóbbi miatt az egyetemét. Ugyanakkor nélkülözni nem fog, ugyanis a ti verziótokból szintúgy hiányzik az a kitétel, hogy a kisdoktorit lopó bácsit a fideszes kétharmad örök élet meg egy nap kívánja bőségesen finanszírozni. De ebből ne vonjatok le messzemenő következtetéseket, nektek továbbra se szabad puskázni, meg a mások dolgozatát sajátként beadni. Tiszta állampolgári erkölcs (tehát nem „álamfői”), értitek.

Bencsik Gábornak egyébként egész „nemzeti termékcsalád” (megnevezés Kerényitől, a pénz tőlünk) fűződik a nevéhez. Kerényi szépen felsorolja az interjúban, ki mindenki részesült már a jóból: első körben százezer tízéves diák kapott Nemzeti Hitvallást, száznégyezer füzetke formátumú Alaptörvény a tizennégy éveseknek, illetve kábé száztízezer érettségizőnek jutott még Alaptörvény, Hoffmann államtitkár fenti ajánlásával, díszkiadásban. Adjuk gyorsan össze a példányszámokat, és tippeljünk csak szolid, kétszáz forintos átlagos plebejus árrést könyvenként, az is hatvanötmillió körül van haszonban.

A humorbonbon pedig a fenti videóban 17:20-kor olvad el a narancssárga nyelven, a „Felsőfokú Díszkiadással”. Bőrbe kötve, ezüst veretekkel, felnőtt ember fesztávjával. Superbook! A parlamenti patkóban (vagy a déli folyosón) a parlament nagyon tehetséges asztalosai készítenek majd középkori íróállványt neki, és ha jön egy külföldi államfő, lapozgatják neki. Ugyanennek az ikertestvére a köztársasági elnöknél lesz elhelyezve, a harmadpéldány pedig trezorba kerül; legyen csere, ha valaki, mondjuk, összefirkálná (ezt még a Schmitt-időszakban fundálták ki, jelzem). Gyönyörű.

Mindenesetre, ha valaki arra lenne kíváncsi, mi történt itt az elmúlt két évben, legtömörebben ezzel a sztorival tudnám bemutatni neki. Az erőből átnyomott, kisszerű Alaptörvény, a mögé beverni próbált, Benny Hill Show-ba csapó bőrkötéses-ezüstveretes kultusz, Kerényivel, Alaptörvény Asztalával és a dömping-díszkiadással az egyik Bencsiktől, büdös szájú prolizással a másiktól, mázolmányokkal, a doktortalanított, majd lemondott aláíróval, de annak belefoglalt juttatásaival. És persze, most kárhoztathatnánk azt a szatyorban maszturbáló igyekezetet, ami nem hajlandó olyan pimf dolgokkal foglalkozni, hogy lesz-e IMF-megállapodás, hányak tengődnek a közmondásos 47.000 forintból, vagy épp milyen torz közjogi rendszerre fröccsen az a kivert ezüst.

De mindettől függetlenül, önmagában is olyan végtelenül kínos ez az egész.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Az első exit pollok szerint Zelenszkij tönkreverte Porosenkót az ukrán elnökválasztáson

Az első exit pollok szerint Zelenszkij tönkreverte Porosenkót az ukrán elnökválasztáson

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán

Lázár János kétharmados törvénnyel védené be a mezőhegyesi Ménesbirtokot

Lázár János kétharmados törvénnyel védené be a mezőhegyesi Ménesbirtokot

Megalázó vereségbe futott bele a Manchester United

Megalázó vereségbe futott bele a Manchester United

Újabb robbanás történt Sri Lankán

Újabb robbanás történt Sri Lankán