szerző:
nyüzsi

„Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy sajtóértesülések szerint a Fidesz 2004-ben „lottóötösnek” tartotta Gyurcsány...

„Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy sajtóértesülések szerint a Fidesz 2004-ben „lottóötösnek” tartotta Gyurcsány Ferenc előtérbe kerülését. "Kiss Péterrel az MSZP a 2006-os választásokat veszítette volna el, Gyurcsány Ferenc viszont esetleges bukásával maga alá temetheti az egész MSZP-t is" - nyilatkozta akkor egy fideszes politikus. Megállapíthatatlan, hogy mennyi volt ebben a mondatban a valós gondolat, a vágy vezérelte elem, vagy éppen a nyilvánosságnak szánt magabiztosság, az azonban kétségtelen, hogy az azóta eltelt hét évben a Fidesz politikájában a volt miniszterelnök töltötte be az első számú célpont szerepét.” Török Gábor ezután felteszi a kérdést, mi lesz most?

„Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc elhagyja a szocialista pártot, és új pártjának élén akár az eddigieknél is aktívabb szereplője lehet a magyar politikának, kétségtelen, első látásra sokat nyer a Fidesz. Számos okból dörzsölheti a tenyerét: a „szétszakadó” szocialisták miatt, a feltehetően egymással rivalizáló két baloldali párt miatt, a most már a legtöbb kormány-ellenzék relációban közvetlenül is Gyurcsánnyal egy platformra kerülő (és ettől hideglelést kapó) Jobbik és LMP miatt.”

Az elemző úgy látja azonban, hogy hosszabb távon a Fidesznek nem tesz majd jót a DKP kiválása az MSZP-ből, mert „Gyurcsány távozásával Mesterházyék most elméletileg lehetőséget kapnak az újrafogalmazásra, az „őszödi paradigma” fogságából való kitörésre. A párt mai állapotára tekintve ez egyelőre tényleg nem több elméleti lehetőségnél, de már ez is nagyon más helyzet, mint amikor a Gyurcsány-probléma számított az egyetlen érdekes MSZP-s hírnek.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!