szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Örülhetnek a városvédők, a rohadó patinás budapesti épületek miatt aggódók, és a Bajcsy-Zsilinszky út használói.

Örülhetnek a városvédők, a rohadó patinás budapesti épületek miatt aggódók, és a Bajcsy-Zsilinszky út használói. Újjáéled a Nyugati tér sarkánál évek óta csendesen rohadó, húgyszagú gyalogosvédő palánkkal körbebástyázott hatalmas épület. A szebb napokat látott építmény a magyar sajtó aranykorának egyik legjelentősebb helyszíne volt: a Légrády-testvérek által építtetett épületben működött a konzervatív Pesti Hírlap kiadóvállalata és nyomdája, mely Légrády-nyomda néven is ismert volt.

A lap nyomda után az épület díszei, hatalmas kupolája is elvesztek az 1944 utáni években. Ám most - ha minden igaz - az épület újra régi fényében tündökölhet 2014-re. Ámde a Horthyt támogató konzervatív sajtó feltámadásától parázók helyett a nemzetpusztító, értékromboló multiktól rettegők félhetnek. Az Eiffel Palace néven felújítani tervezett házba a PricewaterhouseCoopers nemzetközi gazdasági tanácsadócég fogja átteni a székhelyét. A sajtóközlemény azt ígéri, hogy az épületre visszakerülnek régi díszei, belseje pedig modern és környezettudatos formában újul majd meg. A következő három képen láthatja a tervet, a mostani állapotot és a múltat:

Így fog kinézni a tervek szerint az épület.
©
Így néz ki ma
©
Így nézett ki a fénykorban
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

Szájmaszk, tégla, műbőr és kozmetikum is lehet abból, amit kidobunk a szemétbe

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”