szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődött a visszaszámlálás az idén március 26-án, szombat este fél kilenc és fél tíz között tartandó Föld órájáig, amelynek keretében világszerte magánszemélyek, intézmények és települések kapcsolják le a villanyt egy órára a klímavédelem jegyében.

Idén olyan épületeken, helyszíneken is kialszanak majd a fények, mint a pekingi Tiltott Város, az Eiffel-torony, a Buckingham-palota, a Golden Gate-híd, a Sydneyi Operaház és a budapesti Parlament.   

A főszervező Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének szerdai közlése szerint a 2010-es Föld órája "a történelem eddigi legnagyobb önkéntes akciója volt, amelyhez a világ 128 országának 4800 városa csatlakozott". Idén a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy tegyenek egész évre szólófogadalmat, legyen az bármilyen apróság, amellyel hozzájárulnak bolygónk jövőjének megőrzéséhez.   

Március 1-jén a magyar internetes oldal, a www.foldoraja.hu is újra elindult. A WWF itt várja az eseményhez csatlakozókat - magánembereket, intézményeket, településeket egyaránt -, és a "klímafogadalmakat" is itt lehet megtenni. A honlapon regisztrálni lehet az országban zajló Föld órája-eseményeket - gyertyafényes éttermi programokat, köztéri közösségi lámpaoltásokat, sötétben tartott sport- és szórakoztató eseményeket -, és keresni is lehet közöttük.

A 2007-ben Sydneyből kiinduló akciót idén ötödszörre rendezi meg a WWF. Magyarországon először 2008-ban szervezték meg a Föld óráját, akkor mindössze 4 település részvételével; 2009-ben már 67 település és száznál több vállalat, tavaly pedig több mint 100 település, közel 400 intézmény és csaknem 9 ezer személy csatlakozott az akcióhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Az Európai Bizottság 600 millióra emelte a megrendelt Pfizer-vakcina mennyiségét

Az Európai Bizottság 600 millióra emelte a megrendelt Pfizer-vakcina mennyiségét

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra