Tetszett a cikk?

A brit kormány elutasította, hogy kiadja Argentínának Irán egykori Buenos Aires-i nagykövetét, akit azzal vádolnak a dél-amerikai országban, hogy részt vett az ottani zsidó közösség ellen 1994-ben végrehajtott merényletben.

Argentína szerint Hadi Szoleimanpurnak, Irán volt argentínai nagykövetének köze volt az AMIA argentínai zsidó segélyező szervezet székháza ellen 1994-ben elkövetett terrormerénylethez, s ezért kérte kiadatását a brit hatóságoktól.
A brit belügyminisztérium szóvivője most kijelentette, hogy semmisnek tekintik az előzetes letartóztatásról szóló felhatalmazást, mivel nem kaptak elegendő bizonyítékot - írta az AFP francia hírügynökség.
A 47 éves Szoleimanpur hivatalosan tanulmányi szabadságon volt idén Nagy-Britanniában, amikor augusztus 21-én egy argentin bíró nemzetközi letartóztatási parancsa alapján őrizetbe vették. A brit hatóságok azonban később óvadék ellenében szabadon bocsátották azzal a feltétellel, hogy ügyében meg kell várni a brit kormány döntését.
Az 1994 nyarán elkövetett robbantásos merényletben 85-en haltak meg, és több mint 300-an megsebesültek. Akkoriban Szoleimanpur volt Irán nagykövete a dél-amerikai országban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Önmagát mindig is szomorú zenésznek tartotta – Balázs Fecóra emlékezünk

Önmagát mindig is szomorú zenésznek tartotta – Balázs Fecóra emlékezünk

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre