Tetszett a cikk?

A reformfolyamattal a kormányzat olcsóbbá kívánja tenni az eddig bőkezű jóléti államot és lökést szeretne adni a gazdasági fellendülésnek.

Gerhard Schröder pártelnök zárszavával szerdán Bochumban befejeződött a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusa; viták után a küldöttek támogatásukról biztosították reformtörekvéseiben a szociáldemokrata vezetésű kormányt. Schröder szerint a kezdeteinél tartó reformfolyamatban teljesen megváltozott társadalmi körülmények kell újrafogalmazni, megteremteni az egyén szabadsága és társadalmi kötöttsége közötti egyensúlyt.Schröder zárszava előtt a körülbelül 500 kongresszusi küldött Utunk a jövőbe címmel határozati javaslatot szavazott meg, melyben kinyilvánította azt a szándékát, hogy emeli a nagy vagyonok utáni örökösödési adót és fizetésre készteti mindazokat a vállalatokat, amelyek elhanyagolják a szakmunkás-utánpótlás képzését. A kongresszus ugyanakkor nem szavazta meg, hogy ismét vezessék be a vagyonadót. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre