Incidens a Delta atlantai járatán, közbeléptek a légi marsallok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy fenyegetőző utas miatt útját megszakítva az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine szövetségi államban volt kénytelen leszállni kedden egy Párizsból Atlantába tartó amerikai repülőgép - közölték tisztségviselők.

Tájékoztatásuk szerint az amerikai állampolgárságú utas azt állította, hamis útlevéllel szállt fel a gépre, poggyászában pedig robbanóanyag lapul. A repülőgépen szolgáló biztonsági tisztek, az úgynevezett légi marsallok közbeléptek, a gép pedig útját megszakítva a Maine állambeli Bangor nemzetközi repülőtéren biztonságosan landolt.

A bűnüldöző hatóságok a fenyegetőző utast előállították és kihallgatták. A hatóságok feltételezik, hogy a férfi útlevele eredeti. Az Airbus A330-as típusú gép fedélzetén 235 utas és nyolcfős személyzet tartózkodott - közölte a járatot üzemeltető Delta Air Lines légitársaság.

A Bangor repülőtér az első nagy amerikai légikikötő az Európából az Egyesült Államokba érkező járatok és az utolsó az ellenkező irányba tartó repülőgépek számára. A gépek egyebek között akkor használják a légikikötőt, amikor műszaki problémák, rosszul lett vagy rakoncátlan utasok miatt kényszerleszállást kell végrehajtaniuk.