Zöldség-gyümölcs üzletük miatt félretették vitáikat a maffiacsoportok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A szervezett bűnözés elleni olasz rendőr csoport, a DIA felszámolta az ország három legfontosabb bűnszövetkezetének szokatlan együttműködését: a maffiózók nagybani zöldség- és gyümölcspiacokat tartottak ellenőrzésük alatt, emiatt már folyamatban van több tucat ember őrizetbe vétele - közölte hétfőn a DIA.

Az elfogottak között volt egy olyan gyanúsított is, akinek a karján a nápolyi kikötőben kattant a bilincs, miután partra szállt egy tengerjáró luxushajóról, amelyen a nászútját töltötte.

Antonio Girone tábornok, a DIA egyik vezetője elmondta, hogy a szicíliai maffia - vagyis a Cosa Nostra -, a nápolyi Camorra és a calabriai 'Ndrangheta hagyományos rivalizálását félretéve arra szövetkezett, hogy erejüket egyesítve ellenőrzésük alá vonják a nagybani zöldség- és gyümölcspiacokat az ország középső és déli részén. A bűnözők árkartellt hoztak létre, magas árakat szabtak a vásárlók rovására, és ők határozták meg azt is, hogy mely teherfuvarozó vállalatok szállíthatták a terményeket, illetve az illegális fegyverszállítmányokat.