Maffiafőnök testőrei voltak a Bolíviában megölt szerbek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy nagystílű bolíviai kábítószer-kereskedő testőre volt az a három szerb, akiknek golyók lyuggatta holttestét a hét végén találták meg a dél-amerikai országban - jelentette a belgrádi média.

A hétfői lapok közül több is nagy terjedelemben foglalkozik a péntek éjjel Bolívia keleti részén, Santa Cruz tartományban történt esettel.

A Blic értesülése szerint a három szerb - egy 28, egy 31 és egy 35 éves férfi - "Bolívia talán leghatalmasabb narkófőnökének", William Rosales Suareznek a személyi testőre volt, ahogy a másik három, velük együtt megölt bolíviai is. Hírek szerint a támadók közvetlen közelről fejbe lőtték áldozataikat, Rosalest pedig magukkal hurcolták.

A Politika azt írta bolíviai források alapján, hogy két nemzetközi kábítószerkartell bolíviai "leányvállalatai" közötti leszámolásról van szó; kolumbiai kartellek állítólag több millió dollárt fizettek Rosales elrablásáért. A különítményben, amelyik likvidálta a három szerb és három bolíviai testőrt, és elrabolta Rosalest, hírek szerint egykori és jelenleg is aktív bolíviai rendőrök is voltak.

Szerbiai híradások szerint a megölt három szerb közül ketten őrző-védő vállalkozást üzemeltettek Rumában, egyikük ökölvívó-iskolát is működtetett a Belgrádtól északra fekvő kisvárosban.

 

Hozzászólások