Vandálok pusztítottak Ciszjordániában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ismeretlenek telefirkáltak egy ciszjordániai mecsetet, felgyújtottak két, palesztin tulajdonban lévő gépkocsit, valamint olajfákat téptek ki gyökerestül csütörtökre virradóra Ciszjordániában. A támadásokat feltehetően a közelben élő zsidó telepesek követték el.

A Náblusztól nagyjából tíz kilométerre délre, Jatma falu mecsetjének falán héber nyelven "ez az ára", illetve "Migrón" feliratok jelentek meg - ez utóbbi Migrón zsidó vadtelepre utal, ahol izraeli katonák és rendőrök hétfőre virradóra három lakóépületet leromboltak.

A közeli Kabalán faluban felgyújtottak két, palesztin tulajdonban lévő gépkocsit, néhány kilométerrel északabbra pedig tövestül téptek ki több tucat olajfát.

Szélsőséges zsidó telepesek rendszeresen palesztin célpontok elleni támadásokkal torolják meg az izraeli hatóságoknak az engedély nélkül létesített zsidó telepekkel szembeni intézkedéseit - ezen megtorlási politika jelszava az "ez az ára".

A lakóépületek vasárnap éjszakai lerombolása után egy ciszjordániai mecsetet már felgyújtottak - az épület részben le is égett -, falaira pedig iszlámellenes jelszavakat pingáltak - közölték szemtanúk és palesztin biztonsági források.