Bostoni robbantás: levettek a műsorról egy Family Guy-epizódot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Levette a műsorról kedden a Family Guy egy epizódját a Fox televízió, és az internetes oldalakról is eltávolították, mert olyan, az epizódból összevágott klip került a világhálóra, amely a bostoni maratonon történt robbantásra utal.

A Family Guy alkotója, Seth MacFarlane "iszonyatosnak" nevezte a klipet. A videó egy nappal a bostoni merénylet után került a netre.

A Fox szóvivője elmondta: a Fox.com és a Hulu.com oldalakról levették a Turban Cowboy című részt és az ismétlést sem közvetítik a tévében. A csatorna illetékesei azon dolgoznak a YouTube közösségi videomegosztóval, hogy eltávolítsák a klipet az internetről. Egyelőre nem tudják, ki a felelős a videó megjelenéséért.

Az összevágott klip a márciusban sugárzott Turban Cowboy két jelenetét ollózta össze. Az egyikben a részeg Peter Griffin a bostoni maraton futói közé hajt autójával, a másik, az előzővel nem összefüggő, későbbi jelentben Peter anélkül, hogy sejtené kicsoda az illető, összebarátkozik egy szélsőségessel, akitől egy mobilt kap. Amikor telefonál vele, egy robbanást lehet hallani.

A videóban a két részletet összeillesztették, azt a hatást keltve, hogy a robbanás a bostoni maratonon történt.

"Iszonyatos a neten cirkuláló, Family Guyból összevágott klip. Ami történt, az bűncselekmény és tragédia, együtt érzek az áldozatokkal" – írta egy Twitter-üzenetben MacFarlane, akinek hangján több figura szólal meg az animációs sorozatban, köztük Peter is.