Hőkamera filmezte le a hajóban fekvő robbantót – videó

Hőkamera filmezte le a hajóban fekvő robbantót – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Közzétette a massachusettsi rendőrség azt a hőkamerás videofelvételt, amely segített azonosítani a helyi idő szerint péntek este elfogott, hajóban rejtőzködő bostoni merénylőt, Dzsohar Carnajevet.

Helikopterről készítettek hőkamerás videofelvételt a kertben álló hajóról és a benne rejtőző Dzsohar Carnajevről Bostonban péntek este az amerikai hatóságok, hogy azonosítani tudják a ponyva alatt rektőzködő fiút – írta a New York Daily News

©

A rendőrség szerint korábban a 19 éves fiú követhette el bátyjával, a 26 éves Tamerlan Carnajevvel a bostoni maratonnál történt kettős robbantást, amelyben hárman meghaltak és több mint 170-es megsérültek.

©

A hajóról és a benne bujkáló személyről lakossági bejelentés érkezett, a rendőrség ezután küldött helikoptert és hőkamerát a kertben álló hajó fölé.

A rendőrség hétvégén több fotót is közzétett a hőkamerás felvételből. A most közzétett videón látszik, ahogy egy robotkarral ellátott páncéljárműről leemelik a hajót borító ponyvát, illetve azt is, ahogy vakítógránátokat dobtak be mellé.

©