Videó: részegen dülöngélt a koronázási ékszerek között a cseh elnök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múlt héten került ki az internetre az a felvétel, ahol a cseh államelnök, Milos Zeman dülöngélve egyensúlyoz, néha a falnak támaszkodik, máskor az asztalba kapaszkodik a többi közjogi és egyházi méltóság társaságában, akikkel együtt a cseh koronázási ékszerek előtt hajtottak fejet.

Az eseményre az államfő a prágai orosz nagykövetségen rendezett fogadásról érkezett, ahol a szemtanúk szerint jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. A soron következő programját azonban nem mondhatta le, mert a Szent Vitus-székesegyház pincéjébe volt hivatalos, ahol a cseh koronázási ékszereket őrzik, ezeket a nemzeti kincseket pedig éppen az ő hivatalba lépésének tiszteletére tették közszemlére a Hradzsin Ulászló termében május 19-ig – írja a Népszabadság.

"Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az elnök beessen az ékszerek közé, vagy ennél is botrányosabb dolog történjen meg vele" – mondta Miroslav Kalousek pénzügyminiszter.

A Respekt cseh hetilap felidézte, Zeman már évekkel ezelőtt azzal kérkedett, hogy naponta legalább ötször két deci bort és három felest gurít le, de még sosem volt részeg.