Mérgezett húsos batyu Kínában: életfogytiglant kapott az elkövető

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a kínai férfit, aki egy élelmiszer-ipari üzemben vegyszert injekciózott gyorsfagyasztott húsos batyukba. Négy kínai és kilenc japán fogyasztót betegített meg ezzel – közölte hétfőn az észak-kínai Hopej tartomány székhelyének bírósága.

Lü Jüe-tinget bűnösnek mondták ki a 2007 decembere és 2008 januárja között elkövetett mérgezések miatt. Egy embert súlyosan, 12-őt kisebb mértékben betegített meg és jelentős anyagi veszteséget okozott. Lü a tavalyi tárgyaláson elismerte bűnösségét.

A 40 éves férfiről korábban kiderült, hogy elégedetlen volt a fizetésével, nem jött ki néhány kollégájával, és állítólag ezért követte el tettét. 2007 nyarán már megpróbálkozott a "bosszúval", de akkor nem járt sikerrel. Hónapokkal később azonban sikerült a hűtőházban több húsos batyus csomagba növényvédőszert fecskendeznie.

A Sicsiacsuangban történteket kínai és japán nyomozók is vizsgálták, de az élelmiszeripari üzemben nem találtak nyomot, valamennyi, a mérgezett szállítmánnyal egy időben gyártott termék minősége rendben volt. Az árut ennek ellenére visszahívták a boltokból, és a termelést ideiglenesen leállították.

A gyanúsítottat két évvel később, 2010 márciusában vették csak őrizetbe. Lü Jüe-ting 16 éven át dolgozott az üzemben, és 2009-ben kilépett a vállalattól.