Kisiklott egy vonat Philadelphiában, többen meghaltak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Washingtonból New Yorkba tartó vonaton 239 utas és ötfőnyi személyzet utazott, amikor kisiklott Philadelphia Port Richmond nevű városrészében, a Delaware folyó mentén.

Kisiklott és felborult egy személyszállító vonat kedd este az egyesült államokbeli Philadelphia északi részén, a polgármester tájékoztatása szerint legalább öten életüket vesztették, többtucatnyian megsérültek, mintegy 60 embert kórházba kellett szállítani, hat sérültnek válságos az állapota.

A Washingtonból New Yorkba tartó vonaton 238 utas és ötfőnyi személyzet utazott, amikor kisiklott Philadelphia Port Richmond nevű városrészében, a Delaware folyó mentén - közölte az Amtrak vasúttársaság. A vonat egy nagyobb kanyarban siklott ki, a hét kocsijából egy a tetejére fordult, három pedig az oldalára borult.

Az Amtrak szerint a baleset oka egyelőre nem ismert, de vizsgálják a történteket. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság is közölte, hogy vizsgálatot indít. A vonat feketedobozát megtalálták, a szerelvény sérüléseket szenvedett vezetőjét pedig kihallgatták. 

A CNN hírtelevízió és az AP hírügynökség a vonatról készült videofelvételek alapján elvégzett számításokra hivatkozva azt közölte, hogy a szerelvény a pályaszakaszon megengedett óránkénti 80 kilométeres sebesség mintegy kétszeresével haladhatott.

A Fehér Ház szerdán bírálta a képviselőházi republikánusokat, amiért egy szerdán megszavazandó közlekedésügyi törvénytervezet keretében a következő pénzügyi évben 252 millió dollárral akarják csökkenteni az Amtrak támogatását a jelenlegi 1,4 milliárd dolláros szintről. Barack Obama elnök ezzel szemben a támogatás 2,45 dollárra történő emelését szorgalmazta. Az Amtrak köztulajdonban lévő, profitorientált, országos vasúti társaság. Az elnök és Joe Biden alelnök szerdán közleményben fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.

Az Amtrak 188-as járata egy 1943-as vasúti baleset helyszínének közelében siklott ki, amelynek 79 halálos áldozata volt.