Ezrek tüntettek Németországban a menekültpolitika ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A volt NDK területén található Erfurtban ötezren vonultak fel. Számos neonáci is megjelent a jobboldali populista párt tüntetésén. A résztvevőkkel szemben mintegy 500 ellentüntető állt ki, de tettlegességre nem került sor.

Rendőrségi közlések szerint mintegy ötezren tüntettek szerda este a kelet-németországi Erfurtban a német szövetségi kormány és a tartományi kormányok menekültpolitikája ellen, amelyet sokan túlságosan megengedőnek tartanak.

A dpa hírügynökség beszámolója szerint a tiltakozó megmozdulásra számos neonáci érkezett Thüringia tartomány más részeiből. Egyesek közülük szélsőjobboldali szervezetek zászlajával és transzparenseivel vettek részt a tüntetésen, amelyet az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali populista és euroszkeptikus párt hirdetett meg.

A résztvevőkkel szemben mintegy 500 ellentüntető állt ki. A két oldal aktivistái között forró helyzet alakult ki, rendőrségi közlés szerint a szemben álló csoportok üvöltöztek egymással, erőszakos incidensre azonban nem került sor.

Erfurtban már egy héttel korábban is közel ötezer résztvevővel tartott menekültellenes tüntetést a jobboldali populista AfD.