Újra lecsapott az állatkerti fantom, holtan találtak egy fiatal pingvint

Újra lecsapott az állatkerti fantom, holtan találtak egy fiatal pingvint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Újabb állat pusztult el rejtélyes módon a dortmundi állatkertben, ahol most már feltételezett bűncselekmény-sorozat ügyében nyomoz a helyi rendőrség.

Hétfőre virradóra egy fiatal Humboldt-pingvint találtak kimúlva a flamingók számára elkerített területen, két másik pingvin pedig eltűnt.

A rendőrség megpróbálja kideríteni, hogy történt-e idegenkezűség, és valaki megölte az állatot és ellopta a másik kettőt, vagy a pingvinek szöktek meg valahogy a területükről - közölte kedden Marco Müller rendőrségi szóvivő.

Humboldt-pingvin a dortmundi állatkertben
©

"A veszteség szíven ütött minket" - hangoztatta Frank Brandstätter, az állatkert igazgatója, hozzátéve, hogy az egyéves madár az állatkertben született és nevelkedett. November 21-én az állatkert kedvenc, Holly nevű nőstény oroszlánfókáját találták brutális kegyetlenséggel agyonverve a fókaveremben. Mint a boncolás során megállapították, koponyáját bezúzták, három fogát kiverték. 

Az agyonvert fókával együtt élő másik hat állatot nem bántotta a tettes, aki a kerítésen vágott lyukon át jutott be a fókák lakhelyére. Holly születése óta az állatkertben élt, és a fókaetetések egyik sztárja volt.

Augusztusban három törpe selyemmajom és két acouchi rágcsáló tűnt el nyomtalanul az állatkertből. Az igazgató közölte, hogy több kutyás biztonsági őrt állítanak szolgálatba az intézmény területén.