Szíria bombázásáért akart bosszút állni a kislányt lefejező moszkvai dada

Szíria bombázásáért akart bosszút állni a kislányt lefejező moszkvai dada

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A 38 éves üzbegisztáni nő azt mondta, Szíria orosz bombázásáért akart bosszút állni a rábízott kislány meggyilkolásával.

A négyéves kislány lefejezését Moszkvában azzal indokolta a gyermek dadája, Gülcsehra Bobokulova, hogy a gyilkossággal állt bosszút az orosz légierő szíriai bombázásaiért – látható a kihallgatásáról készült, csütörtökön a világhálón közzétett felvételen. 

A Gazeta.ru orosz hírportál közlése szerint a 38 éves üzbegisztáni nő azt sérelmezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök harci repülőgépekkel muzulmánok vérét ontja. "Miért a muzulmánok? Miért bombáznak? Miért nem mond senki semmit? Ők is csak élni akarnak" – teszi fel a kérdéseket a felvételen. A Gazeta.ru korábban arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított Bobokulova 62 éves édesapja bocsánatot kért lánya tettéért. 

Gülcsehra Bobokulova
©

A megölt és lefejezett kislány dadájaként dolgozó nő a bíróság előtt bevallotta, hogy már jó ideje tervezte a bűncselekményt, és megbánta tettét. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot akar-e kérni áldozatának szüleitől, azt mondta, hogy Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtást

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön figyelmeztetett, hogy nem lenne helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni, mert a nyomozás még folyik. Hangsúlyozta, hogy nagyon úgy tűnik, a nő pszichésen zavart személyiség, kijelentéseit ennek figyelembevételével kell kezelni. Korábban Peszkov eltanácsolt mindenkit attól, hogy nemzetiségi kérdést csináljanak a tragédiából, különösen annak fényében, hogy Moszkva egy soknemzetiségű és sokvallású nagyváros.

A nyomozás megállapította, hogy hétfőn Bobokulova megvárta, amíg négyéves áldozatának szülei és idősebb testvére elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. A dada később a gyermek levágott fejét az egyik kezében tartva az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál üvöltözött, ahol a hatóságok őrizetbe vették. 

Az ügyészség ugyanakkor feltételezi, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, voltak felbujtói a rémtettnek. Az orosz hatóságok korábban azt közölték, hogy a nő nem beszámítható, mentálisan zavart személyiség.