Lövöldöztek az USA ankarai nagykövetségénél

Lövöldöztek az USA ankarai nagykövetségénél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem tudni, az esetnek van-e köze a törökországi orosz nagykövet agyonlövéséhez.

Egy ismeretlen fegyveres lövöldözött az Egyesült Államok ankarai nagykövetségének bejáratánál, és megpróbált bejutni a diplomáciai külképviselet épületébe, de a rendőrség ezt megakadályozta – jelentette keddre virradóra az ankarai média.

A hírt először a Daily Sabah című lap Twitter-oldalán jelent meg. Röviddel ezután az amerikai külügyminisztériumban is megerősítették a TASZSZ hírügynökség érdeklődésére. A tárca névtelenül nyilatkozó illetékese azt mondta, hogy a támadó pisztolyból nyitott tüzet a nagykövetség bejáratánál, de a török rendőrök lefogták.

Az incidensben senkinek sem esett baja. A támadót kihallgatják.

Hétfő este fegyveres merényletben életét vesztette Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövete. Az orosz diplomatára egy 22 éves, szolgálaton kívüli rendőr lőtt rá egy ankarai fotókiállítás megnyitóján. A vélhetően szélsőséges hátterű merénylet elkövetőjét agyonlőtték.

A török hatóságok öt embert vettek őrizetbe a merénylettel összefüggésben – jelentette hétfő este az NTV török televízió. Köztük van a merénylő anyja, apja és lánytestvére. Nem tudni, hogy a két incidens között van-e összefüggés.

Hozzászólások