Trump hamis híreket emleget a veje kapcsán

Trump hamis híreket emleget a veje kapcsán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök a Twitteren támadta az amerikai médiát, amely szerint Jared Kushner azt javasolta, hozzanak létre titkos kommunikációs csatornát a Fehér Ház és Oroszország között.

"Véleményem szerint a fehér házi kiszivárogtatások a hamis híreket gyártó média megkonstruált hazugságai" - írta az elnök a mikroblog-bejegyzésben.

A kormányzat két tisztségviselője is nyilvánosan megszólalt az ügyben. John Kelly, belbiztonsági miniszter a Fox televíziónak úgy nyilatkozott: nem lát semmi kivetnivalót az ügyben, szerinte "bármilyen kommunikációs csatorna egy olyan országgal, mint Oroszország, jó dolog".

Az országos televíziós csatornák mindegyike idézte az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját, Herbert McMastert, aki még szombaton a Reuters hírügynökségnek adott interjújában hangsúlyozta, hogy "számos személyiséggel és országgal van titkos kommunikációs csatornánk, ez teszi lehetővé a diszkrét információcserét".

Közben republikánus politikusok is megpróbálták jelentéktelennek beállítani a Kushner-ügyet. Lindsey Graham dél-karolinai szenátor - aki amúgy Trump elnök egyik legélesebb kritikusa a republikánus táborban - a CNN hírtelevízióban leszögezte: "az egész történet roppant gyanús". A szenátus külügyi bizottságának elnöke, a republikánus Bob Corker az NBC televízióban emlékeztetett arra, hogy Jared Kushner jelezte készségét az együttműködésre az orosz tisztségviselőkkel fenntartott kapcsolatait vizsgáló szenátusi bizottsággal.

Közben az amerikai sajtó két vezető lapjában egymásnak ellentmondó információk jelentek meg Jared Kushner további szerepvállalásáról. A The Washington Post című lap szerint a Fehér Ház munkatársai már arról egyeztetnek, hogy Jared Kushnernak háttérbe kell vonulnia, bár ő nem akar, a The New York Times viszont arról írt, hogy Kushner jelezte a közvetlen környezetének, hogy csak rövid időre vállalt szerepet a Fehér Házban.

Hozzászólások