Az osztrák kancellár elfogadta Lázár bocsánatkérését

Az osztrák kancellár elfogadta Lázár bocsánatkérését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

"Jó és fontos jelzésként" értékelte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János Bécsben forgatott videójával kapcsolatos csütörtöki "bocsánatkérését és magyarázatát" az osztrák kormányfő az APA hírügynökség szerint.

"Szomszédok között udvarias hangnemet kell ápolni, és a lehető legszorosabban együtt kell működni" - idézte Sebastian Kurz kancellárt az osztrák hírügynökség.
   

Az APA-hoz eljuttatott közleményében a néppárti politikus hangsúlyozta, hogy kapcsolataik Magyarországgal kitűnőek, és az illegális migráció elleni küzdelemben egyezik a két ország álláspontja.
   

Az osztrák hírügynökség felidézte, Lázár János előzőleg csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután beszélt osztrák kollégájával, Gernot Blümel kancelláriaminiszterrel, azt mondta, nem akarta megbántani a bécsieket. Mint fogalmazott, a bevándorlás következményeire és hatásaira akart rávilágítani a kedden Bécsben készült, a bevándorláshelyzettel kapcsolatos Facebook-videójával.
   

Az APA jelentése szerint Gernot Blümel világossá tette, hogy "függetlenül a Magyarország és Ausztria közötti jó kétoldalú kapcsolatoktól, nem elfogadhatók az ilyen kijelentések".